Forbes: Putyin a világ legbefolyásosabb embere

HORIZONTAL SPIEF-2016 2874885 06/17/2016 June 17,2016. President Vladimir Putin at a meeting with heads of large foreign companies and business associations during the 20th St. Petersburg International Economic Forum. Sergey Guneev/Sputnik
Vlagyimir Putyin
Vágólapra másolva!
Idén is Vlagyimir Putyin lett a világ legbefolyásosabb embere a Forbes magazin szerint. A lista második helyén Donald Trump, a harmadik helyen pedig Angela Merkel szerepel. Ferenc pápa az ötödik, Barack Obama azonban csak a 48.
Vágólapra másolva!

Vlagyimir Putyin orosz elnök immár az egymást követő negyedik évben került az amerikai Forbes magazin szerdán közzétett listájának az élére, amely a világ legbefolyásosabb embereit sorolja fel.

Megsokszorozódott a befolyása

A Forbes magazin szerint az orosz elnök kiterjesztette országa befolyását szinte a világ minden szegletében; saját hazájában éppúgy, mint Szíriában, és az amerikai elnökválasztáson is megkapta, amit akart.

A Forbes szerint Putyin a világ legbefolyásosabb embere Forrás: AFP/Sputnik/Sergey Guneev

A lap egyúttal megjegyezte, hogy

a bevett nemzetközi szabályok nem korlátozzák az orosz államfőt,

akinek befolyása megsokszorozódott az elmúlt években.

Trump, akinek nem ártanak a botrányok

A Forbes-listán szereplő második helyezett Donald Trump megválasztott amerikai elnök, a harmadik Angela Merkel német kancellár, a negyedik Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke, míg az ötödik Ferenc pápa.

- A második helyet elfoglaló Donald Trump megválasztott amerikai elnök, akinek nem ártanak a botrányok.

- írja kommentárjában a magazin.

Merkel a legbefolyásosabb nő

A harmadik legbefolyásosabb emberm egyben a világ legbefolyásosabb nője Angela Merkel német kancellár, aki az Európai Unió legfőbb támaszának számít - mutat rá a Forbes.

A jelenlegi amerikai elnök,

Barack Obama mindössze a 48. helyet kapta

a magazin listáján. Theresa May brit miniszterelnök pedig a 13. helyezett a világ legbefolyásosabb embereinek rangsorában, Francois Hollande francia elnök a 23., míg Abe Sindzó japán kormányfő a 37.