Vandálok egy philadelphiai zsidó temetőben

Vágólapra másolva!
 Telefonon értesítette a rendőröket valaki, hogy három hozzátartozójának a síremlékét feldúlták, a sírköveket ledöntötték, és más síremléket is meggyaláztak a város északkeleti részén található sírkertben. A rendőrök végül összesen mintegy száz feldúlt sírt számoltak össze.
Vágólapra másolva!

Philadelphia polgármestere, Jim Kenney közleményben tudatta, hogy a hatóságok minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy megtalálják azokat, akik megszentségtelenítették a nyughelyet. A polgármester leszögezte: a gyűlölet nem engedhető meg Philadelphiában.

Tom Wolf, Pennsylvania kormányzója a vandalizmust nyugtalanító, gyáva cselekedetnek nevezte, és Twitter-bejegyzésben szögezte le, hogy meg kell találni az elkövetőket, és felelősségre kell vonni őket.

Az Anne Frank Központ amerikai szervezete – szintén Twitter-üzenetben - felszólította Donald Trump elnököt, hogy beszédben fejtse ki, miként kívánja legyőzni a gyűlöletet, az antiszemitizmust és az iszlámfóbiát.

Philadelphia közelében, Bridesburg városában két héttel ezelőtt történt hasonló eset, a Missouri államban lévő St. Louis zsidótemetőjének mintegy 150 sírját pedig egy héttel ezelőtt dúlták fel.