Harry kényszerítette magát, hogy ne gondoljon Dianára

Diana hercegné Harry herceg Vilmos herceg
(FILES) Princess Diana (L), Prince Harry, (C) and Prince William (R) gather for the commemorations of VJ Day, 19 August 1995, in London. Prince William turned 25 Thursday 21 June 2007, and in doing so became entitled to part of the multi-million pound (euro, dollar) inheritance left to him by his late mother, princess Diana. The second in line to the throne is now allowed access to the income accrued on the 6.5 million pounds he was left in his mother's will after she died 10 years ago in a car crash in Paris. AFP PHOTO/JOHNNY EGGITT/FILES / AFP / AFP FILES / JOHNNY EGGITT
Vágólapra másolva!
Harry herceg őszintén beszélt arról egy interjúban, hogy édesanyja, Diana 20 évvel ezelőtti halála után minden érzelmet eltemetett magában, és ennek megfizette az árát, hiszen hatással volt nemcsak munkájára, de magánéletére is.
Vágólapra másolva!

– mondta a herceg a The Daily Telegraph brit napilapnak. A belső feszültség belső agressziót eredményezett, azt mondta, ez

néha odáig fajult, hogy legszívesebben orrba vert volna valakit.

Az agresszió levezetésében sokat segített, hogy elkezdett bokszolni, de végül bátyja tanácsára segítséget kért – mesélte Harry herceg a lapnak.

Forrás: AFP/Johnny Eggitt

Amint elkezdte kibeszélni magából a gyászt és az ehhez kapcsolódó érzelmeit, rájött, hogy nincs egyedül. Sokan vannak, akik hasonló problémákkal küzdenek. De még mielőtt erre rájött volna, nagyon

sokáig homokba dugta a fejét, és egyszerűen arra kényszerítette magát, hogy ne gondoljon az édesanyjára.

A hadsereg mentette meg a teljes elzülléstől

Forrás: AFP/Matt Cardy

Harry tíz évet töltött a brit hadseregben. Amikor két éve leszerelt, azt mondta, hogy a hadseregben eltöltött évtized mentette meg őt a teljes elzülléstől.

– fogalmazott 2015 tavaszán a fiatalabb korában botrányt botrányra halmozó herceg a The Sunday Times című konzervatív vasárnapi brit lapnak.

Kétszer is megjárta Afganisztánt

Harry a legtekintélyesebb brit tisztképző akadémián, Sandhurstben végzett 2005-ben. Ezután a brit hadsereg legkorszerűbb és legnagyobb tűzerejű helikopterére, az Apache-ra szóló első tiszti és lövészképesítést is megszerezte. Kétszer is megjárta az afganisztáni frontot, legutóbb öt éve, amikor már az Apache támadó helikopterekkel hajtott végre közvetlen hadszíntéri bevetéseket.

Szobrot állítanak Diana emlékére

Diana hercegnő 1997. augusztus 31-én halt meg egy párizsi autóbalesetben, máig vitatott körülmények között. Harry és Vilmos herceg a tragédia közelgő huszadik évfordulójára szobrot állíttat édesanyjuk emlékére. A szobor Diana egykori, Vilmos és Harry jelenlegi londoni rezidenciája, a Kensington-palota parkjának nyilvánosan látogatható részén áll majd.