Még nem döntöttek a német katonák kivonásáról az incirliki légi bázisról

Bundeswehr in Incirlik
HANDOUT - A Tornado of the German Bundeswehr army can be seen during night in a tent at the Air Base in Incirlik, Turkey, 29 June 2016. ATTENTION EDITORS: Editorial use only in connection with current reportings. Mandatory photo credit. Photo: Thorsten Weber/Bundeswehr/dpa
Vágólapra másolva!
Még nem hoztak egyértelmű döntés a német haderő 260 fős csapatának kivonásáról a dél-törökországi incirliki légi bázisról. De mivel Törökország nem engedi, hogy német politikusok látogassanak el a támaszpontra, ezért valószínűleg vissza kell hívnia a német katonákat.
Vágólapra másolva!

A német Sigmur Gabriel, és török Mevlüt Cavusoglu, külügyminiszter Ankarában tartott sajtótájékoztatót, amin a törökországi incirliki légi bázison állomásozó német katonák látogatásáról beszéltek.

Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter elmondta, hogy a Budesweh Incirlikben állomásozó katonáit nem látogathatják meg a német politikusok. Ugyanakkor megjegyezte, hogy

azokat a német katonákat meglátgathatják, akik a törökországi Konyában található NATO-támaszponton vannak.

Ennek fényében Sigmar Gabriel, a német külügyminiszter elmondta:

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Thorsten Weber

A sajtótájékoztatón arra is kitért a török miniszter, hogy a német kormány olyan török menekülteknek nyújtott biztonságot, akik a török puccskísérletért felelős Fethullah Gülen hívei.

– mondta Cavusoglu.

A német külügyminiszter szerint az ezzel kapcsolatos átvilágítások hosszasan elnyúlhatnak és konkrét bizonyítékokra van szükség a gyanúsítottak ellen. Majd azt egy független bíróság elé tárni.