Leütötték Párizsban a jobboldali miniszternőt a kampánygyűlésen

kosciusko-morizet
A passerby takes leaflets from the hand of Les Republicains (LR) party candidate Nathalie Kosciusko-Morizet during an altercation while campaigning in the 5th arrondissement in Paris on June 15, 2017, ahead of the second round of the French legislative election. / AFP PHOTO / GEOFFROY VAN DER HASSELT
Vágólapra másolva!
Egy kampánygyűlésen leütötték Nicolas Sarkozy volt elnök egykori kormányának miniszterét, Nathalie Kosciusko-Morizet-t, aki képviselőjelöltként indul a választáson és bejutott a második fordulóba. Összeesett, kórházba vitték.
Vágólapra másolva!
A támadás pillanata AFP PHOTO / GEOFFROY VAN DER HASSELT Forrás: AFP/Geoffroy Van Der Hasselt

A támadás Párizs egyik előkelő részén, az 5. kerületben, a Maubert téren történt. Kosciusko-Morizet egy piacon tartott kampánygyűlést, amikor odalépett hozzá egy testes, kopasz férfi, kikapta a kezéből a kampányanyagokat és azzal fejbe ütötte a volt miniszternőt. Közben durván szidalmazta.

Nathalie Kosciusko-Morizet összeesett, elvesztette az eszméletét. A Cochin kórházba szállították.

/ AFP PHOTO / GEOFFROY VAN DER HASSELT Forrás: AFP/Geoffroy Van Der Hasselt

A támadó elmenekült. Az egyik aktivista üldözőbe vette, még a metróba is követte, de a kopasz férfinak végül sikerült eltűnnie. Közben azonban elvesztette a szemüvegét, így valószínűleg találnak DNS nyomot, ami alapján azonosítani tudják.

Kosciusko-Morizet a jobbközép Republikánusok jelöltjeként ebben a körzetben indul a választáson. A második fordulóban Macron elnök pártjának jelöltje lesz az ellenfele.