Lezárná az ellenzék az olasz kikötőket

Vágólapra másolva!
Az olaszországi kikötök lezárását javasolta Renato Brunetta, a Hajrá Olaszország (FI) olasz ellenzéki párt frakcióvezetője, miután az utóbbi két nap alatt 8500 Líbiából érkező embert mentettek ki a Földközi-tengerből és vitték őket az olasz partokra.
Vágólapra másolva!

Egy nap alatt ötezer migránst mentett ki az olasz parti őrség a Földközi-tengerből. Őket és a hétvégén kimentett emberek összeszámolva, mintegy 8500-an érkeznek az olaszországi kikötőkbe, Szicíliába és Calabriába.

Renato Brunetta az olaszországi kikötők azonnali lezárására sürgette Marco Minniti olasz belügyminisztert. Mivel az olaszországi migrációs helyzet egyre drámaibb, ezért azt szeretnék, hogy

a kimentett embereket más európai országba vigyék.

A FI politikusa szerint az ENSZ Biztonsági Tanácsának beavatkozására van szükség az Olaszországot érintő bevándorlási hullám miatt.

Az egyik olasz lap szerint az olaszországi táborok, ahol egyrészt a menedékkérők, másrészt az illegális bevándorlók is tartózkodnak, az "összeomlás szélén állnak" a telítettség miatt.

A táborokban csaknem 300 ezren tartózkodnak.

A szicíliai Mineo területén működő 3 ezres tábor menedékkérői kedden kivonultak a központból, és elfoglalták a Catania és Gela közötti országutat. Később a hatóságok képviselői meggyőzték őket, hogy szüntessék be a tiltakozást.

Azért tiltakoztak, mert a táborok betiltották a nyílt láng fölötti főzés lehetőségét és arra kötelezték őket, hogy egy menzán egyenek. Ezen kívül betiltották a táboron belüli üzletelést, kereskedelmet is, amely a prostitucióra is vonatkozott.