Felszámoltak egy terrorcsoportot Tunéziában

Vágólapra másolva!
Fiatalokat toboroztak a dzsihád számára.
Vágólapra másolva!

Felszámoltak Tunéziában egy 13 fős terrorcsoportot, amely "titkos találkozókat tartott", és fiatalokat toborzott a dzsihád számára. A csoport Szúsza közelében tevékenykedett, vagyis arrafelé, ahol 2015 nyarán egy fegyveres férfi 38 turistával végzett egy strandon.

Egy héten belül ez a hetedik hasonló bejelentés a tunéziai hatóságok részéről; december 25. óta már több mint 70 feltételezett dzsihadistát vettek őrizetbe.

A most felszámolt csoport 13 tagját kedden hallgatták ki. A 22-43 év közötti gyanúsítottak bevallották, hogy 12 fiatalt toboroztak és küldtek el a konfliktusövezetekbe, Szíriába, Irakba vagy Líbiába. Azt is

elismerték, hogy kapcsolatban állnak egy olyan szervezet vezetőjével, amely az Iszlám Maghreb al-Kaidája nevű terrorszervezethez köthető.

A 2011-es népfelkelés óta Tunéziában szélesedik a dzsihadisták befolyási övezete, akik az észak-afrikai országban már több mint száz katona és rendőr, mintegy húsz civil, valamint 59 külföldi turista haláláért tehetők felelőssé a hivatalos adatok szerint.