Hackertámadást hajthattak végre a dán királynő újévi beszéde ellen

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vettek egy férfit a dán hatóságok csütörtökön, akit azzal gyanúsítanak, hogy megzavarta II. Margit dán királynő újévi köszöntőjének televíziós közvetítését.
Vágólapra másolva!

Szilveszter este éppen a királynő hagyományos újévi beszédét megelőző pillanatokban sötétedtek el a képernyők Dánia-szerte. A dpa német hírügynökség szerint a műszaki hiba mögött hackertámadás is állhatott.

Kétmillióan nézték volna

II. Margit újévi köszöntőjét minden évben több mint kétmillió ember tekinti meg szilveszterkor. Ez alkalommal azonban rekord alacsonyak voltak a nézettségi adatok, mivel a Yousee tévétársaság adását megzavarták. Sok csalódott dán a tévé helyett az interneten próbálta követni az újévi beszédet, de a DR állami adó honlapja hamar túlterhelődött.

Házkutatást tartottak

Egyelőre nincsenek pontos adatok arról, hogy miként zavarták meg a közvetítést. A dán hatóságok azzal gyanúsítják az 51 éves férfit, hogy átfogóan zavarta a televíziós közvetítést. A nyomozók a férfi őrizetbe vételével kapcsolatban házkutatásokat tartottak és műszaki eszközöket foglaltak le.