Légicsapások: Harminc civil halott Moszulban

Vágólapra másolva!
Több tucat civil vesztette életét a dzsihadista kerületek elleni légicsapásokban az iraki Moszulban. A célpont az Iszlám Állam egyik egyik vezetőjének háza lehetett, ám ő éppen nem volt otthon.
Vágólapra másolva!

Legalább harminc moszuli civil vesztette életét a héten a dzsihadisták kezén lévő kerületek ellen végrehajtott légicsapásokban. Szemtanúk szerint legalább három rakéta csapódott be a nyugati-moszuli al-Dzsadída körzetben csütörtökön.

A támadás célpontja valószínűleg az Iszlám Állam terrorszervezet egyik magas rangú tagjának a háza volt - ő éppen nem volt otthon a légicsapás idején,

amelyben azonban családjának több tagja életét vesztette. Azt nem tudni, hogy a támadást a nemzetközi koalíció vagy az iraki erők hajtották végre.

Iraki kurd harcosok lövik az Iszlám Állam állásait Moszul környékén egy korábbi felvételen Forrás: MTI/EPA/Andrea Dicenzo

A Moszult kettészelő Tigris folyótól nyugatra fekvő területek továbbra is a szélsőségesek kezén vannak, míg a város keleti felét csaknem teljesen visszafoglalták az iraki erők. Az iraki elitalakulatok szombaton folytatták harcukat a moszuli egyetem visszaszerzéséért.