Lövöldözött egy diák egy mexikói amerikai kollégiumban

crime Horizontal
Forensic personnel arrives at a high school where a student opened fire on his classmates in Monterrey, Mexico, on January 18, 2017. A high school student shot his teammates at a college in Monterrey, an industrial city in northeastern Mexico, in an unprecedented event that left five people injured, including the assailant who attempted suicide, authorities in the state of Nuevo Leon reported. / AFP PHOTO / Julio Cesar AGUILAR
Vágólapra másolva!
Tüzet nyitott a társaira és tanáraira szerdán egy 15 éves diák egy Észak-Mexikóban működő amerikai kollégiumban, és három fiatalt és egy tanárnőt megsebesített, majd magára lőtt. Az áldozatokról ellentmondásosak az információk. 
Vágólapra másolva!

A helyi sajtó szerint három ember meghalt, de ezt a hatóságok nem erősítették meg. Nuevo León szövetségi állam illetékese azt mondta egy sajtótájékoztatón, hogy három kórházban ápolt sebesült állapota nagyon súlyos.

- mondta Aldo Fasci, a tagállami kormányzat biztonsági szóvivője.

Helyszínelők dolgoznak az iskolánál Forrás: AFP/Julio Cesar Aguilar

Az incidens a Monterrey város peremén lévő (középiskolai) Északkeleti Amerikai Kollégiumban történt. A merénylőről azt közölték, hogy

depresszió miatt pszichiátriai kezelés alatt állt.

Az még nem derült ki, hogy öngyilkos akart-e lenni, vagy véletlenül sebesítette meg magát a torkán.

A szóvivő szerint a diák otthonról vitte magával a fegyvert. Az illetékes az eset nyomán azt szorgalmazta, hogy ismét vezessék be a diákok táskáinak átkutatását az iskolákban. Ilyen intézkedést egyszer már bevezettek, de azután a szülők tiltakozása miatt eltörölték.

Mexikóban nagyon szigorúak a fegyvertartási szabályok, nagyon nagy problémát jelent viszont a fegyvercsempészet és az illegális fegyverkereskedelem.