Izraeli rendőrök közé hajtott autóval egy beduin

Vágólapra másolva!
Erőszakba fordult illegálisan épült beduin házak lerombolása a Negev déli részén. A rendőrök lelőttek egy beduint, aki az autójával közéjük hajtott.
Vágólapra másolva!

Egy rendőr meghalt szerda hajnalban az Izrael déli részén található Umm al-Hiran településen, amikor illegálisan épült házakat akartak lerombolni bírósági ítélet alapján.

A bontást rendőrök és biztonsági erők végezték, de előbb egy férfi a rendőrök közé hajtott az autójával, majd tűzpárbaj tört ki a falubeliek és a rendőrök között – számolt be a Jediot Ahronót internetes kiadása.

A támadót agyonlőtték, az incidensben öt ember megsebesült. Két sebesült rendőr, egy harmadik pedig egy arab parlamenti képviselő.

A támadó családtagjai azt állítják, hogy a férfi nem akart a rendőrök közé hajtani, még indexelt is, mielőtt bekanyarodott volna. „A rendőrök tüzet nyitottak, gránátokat dobtak, és megtámadták az embereket” – mondták a helyiek.

Michal Haramati emberjogi aktivista, aki szemtanúja volt a jelenetnek, szintén azt mondta a Reutersnek, hogy a sofőr nem tartott a rendőrök felé. Előbb lőtték le, és csak utána csapódott az autójával a rendőrök közé.

Az incidens után a rendőrök lezárták a településhez vezető utakat.