Imámoknál tartottak házkutatást Németországban

Vágólapra másolva!
Az Észak-Rajna-Vesztfália és Rajna-vidék-Pfalz tartományban razziáztak, négy muzulmán egyházi személy lakását kutatták át. Kémkedéssel gyanúsítják a hitszónokokat a tavalyi törökországi puccskísérlettel összefüggésben.
Vágólapra másolva!

Azzal gyanúsítják őket, hogy adatokat gyűjtöttek az amerikai száműzetésben élő Fethullah Gülen vallási mozgalmának híveiről, és kémkedésük eredményéről jelentést tettek a kölni török főkonzulátusnak.

Jogsértő tevékenységük alapja a népmet hatóáok szerint a török vallásügyi hivatal, a Diyanet tavaly szeptember 20-án kiadott rendelkezése, amelyben Fethullah Gülent nevezték meg a július 15-én történt erőszakos hatalomátvételi kísérlet felelősének.

A gyanúsítottak a Török Iszlamista Vallási Intézmények Uniója nevű szervezethez tartoznak, amely mintegy 900 németországi muzulmán közösséget fog össze és szoros kapcsolatban áll a Diyanettel.Az imámokat is a Diyanet küldi Németországba, fizetésüket Törökországból kapják.

A 82,8 milliós Németországban nagyjából 4-4,5 millió muzulmán él, túlnyomórészt szunnita törökök, a legtöbben Észak-Rajna-Vesztfáliában laknak.