Felfegyverzett rendőrök őrzik Kim Dzsongnam holttestét

KIM Dzsong Il; KIM Dzsong Un
Narita, 2017. február 15. 2001. május 4-én Tokió naritai repülőterén készített kép Kim Dzsong Namról, Kim Dzsong Il akkori észak-koreai vezető legidősebb fiáról, Kim Dzsong Un jelenlegi észak-koreai vezető féltestvéréről. A Kim Csol névre kiállított útlevéllel utazó Kim Dzsong Namot meggyilkolták a Kuala Lumpur-i repülőtéren 2017. február 14-én. (MTI/AP/Inouje Icuo)
Vágólapra másolva!
Megerősítették a biztonsági intézkedéseket a kórház körül, ahol Kim Dzsongnam holttestét őrzik. A boncolás során nem találtak a testen tűnyomokat.
Vágólapra másolva!

A Kim Dzsongun észak-koreai diktátor féltestvérén elvégzett boncolás során nem találtak sem szívrohamra utaló jeleket, sem pedig tűszúrások nyomát – idézett a BBC név nélkül nyilatkozó malajziai illetékeseket.

A holttestet még mindig a kórházban őrzik Forrás: MTI/AP/Inouje Icuo

Kimet valószínűleg megmérgezték, méghozzá a Kuala Lumpur-i nemzetközi repülőtéren készült felvételek alapján az arcába kentek vagy fújtak valamiféle folyadékot.

A malajziai sajtó úgy tudja, hogy Kim legidősebb fia hétfőn Makaóból Kuala Lumpurba érkezett az apja holttestéért, ezt azonban hivatalos források nem erősítették meg.

A hírnek ellentmond, hogy a malajziai egészségügyi minisztérium főigazgatója újságíróknak azt mondta: hivatalosan még mindig nem azonosították Kimet, mert nem jelentkezett legközelebbi hozzátartozója – számolt be a Reuters.

Az viszont biztos, hogy kedden reggel jelentősen megerősítették a kórház védelmét, ahol a holttestet őrzik. Erősen felfegyverzett rendőrök és több jelzés nélkül autó veszi körül az épületet.