Gorbacsov árulja a németországi nyaralóját

A berlini fal leomlásának 25. évfordulója
Mihail Gorbacsov
Vágólapra másolva!
Gyakori vendég volt Mihail Gorbacsov a bajorországi Rottach-Egernben, ahol sok gazdag oroszhoz hasonlóan neki is van egy nyaralója. Ezt azonban most árulja, mert az egészségi állapota miatt nem tud rendszeresen odalátogatni.
Vágólapra másolva!

Helyi sajtójelentések szerint árulja hatalmas németországi birtokát az egykori szovjet vezető. Mihail Gorbacsov tíz éve vette meg az 1908-ban épült villát a hozzá tartozó telekkel, és gyakran töltötte ott az idejét.

A 85 éves politikust azonban három éve látták utoljára egy helyi étteremben a lányával és az unokáival – írta a Tegernseer Stimme helyi internetes portálra hivatkozva a Deutsche Welle.

A birtokot hétmillió euróért hirdette meg egy ingatlanközvetítő.

Mihail Gorbacsov már túl beteg, hogy utazzon Forrás: MTI/EPA/Jens Kalaene

A hat hálószobás, 687 négyzetméteres kúria két épületből áll, az egyik háromszintes, és van benne többek között szauna is.

A müncheni Merkur szerint a villa Gorbacsov lányának, Irina Virganszkajának a nevén van, és az asszony több más ingatlant is birtokol a városban.

Rottach-Egern népszerű a gazdag oroszok körében, van itt villája Roman Abramovicsnak, a Chelsea tulajdonosának, de Uli Hoenessnek, a Bayern München elnökének is.