Sztrájkolnak a román vasutasok, nem fogadják a vonatokat

Vágólapra másolva!
A román vasutasok sztrájkba kezdtek, reggeltől nem fogadták a vonatokat. Nyírábrányban és Biharkeresztesen azonban újraindult a nemzetközi vonatközlekedés, miután a kolozsvári vasút-igazgatóság lemondta a munkabeszüntetést.
Vágólapra másolva!

Egy előre meg nem hirdetett munkabeszüntetés miatt reggeltől nem fogadták a vonatokat a román vasutasok, ezért a nemzetközi járatok csak a határállomásig közlekednek.

Kavalecz Imre, Mávinform sajtóügyeletese tájékoztatása szerint 7.15-kor a kürtösi vasúti határállomás illetékese közölte a MÁV helyi képviselőjével, hogy az állomás dolgozói munkabeszüntetést tartanak, ezért nem fogadnak és nem indítanak vonatokat Magyarország felé. Nyolc óra előtt Érmihályfalva, illetve Nagyszalonta vasutasai is sztrájkba léptek.

Azóta két helyen már újraindult a vasútközlekedés. Kavalecz Imre azt mondta, a Hargita IC Brassó felé, valamint az Ady Endre IC Kolozsvár felé háromórás késéssel közlekedik.

Kürtösön, Érmihályfalván és Nagyszalontán át a sztrájk miatt továbbra is szünetel a nemzetközi forgalom Magyarország felé.