Késekkel fenyegetőzött az utcán egy afrikai Milánóban, a rendőrök lábon lőtték

Vágólapra másolva!
Késsel fenyegetőzött Milánó utcáin szombat reggel egy feltehetően marokkói férfi, akit a rendőrök csak úgy tudtak megállítani, hogy több lövéssel megsebesítették – közölték az olasz hatóságok.
Vágólapra másolva!

A rendőrök körbevették a mindkét kezében egy-egy késsel hadonászó férfit, akit először paprikaspray-vel, majd gumibottal próbáltak megállítani, de elfutott. Végül többször is lábon lőtték, hogy el tudják fogni.

A férfinál nem voltak dokumentumok, de a hatóságok szerint marokkói állampolgárról van szó. Kórházba szállították.

Az első vizsgálatok szerint kábítószer hatása alatt volt.

A rendőrséget helyi lakosok riasztották a reggeli órákban azzal, hogy Milánó egyik utcáján egy afrikainak tűnő férfi kiabál, és késsel fenyegeti az arra járókat. Egy éjjel-nappal nyitva tartó, kebabot árusító üzletből lépett ki az utcára, ahol vitába keveredett bevándorló, feltehetően egyiptomi férfiak egy csoportjával, akik aztán magára hagyták.

– jelentette ki Marcello Cardona, a milánói idegenrendészet parancsnoka. Hangsúlyozta, hogy a rendőrök néhány perc alatt a helyszínen voltak, és ártalmatlanná tették a késekkel hadonászó férfit. Hozzátette, ha kiderül róla, hogy illegális bevándorló, kiutasítják Olaszországból.