Négyen – köztük egy 2 éves kislány – elégtek a kegyetlen tűzben

Vágólapra másolva!
A hivatalos statisztikák szerint Európában a legtöbb embert – a város népességéhez arányítva – Marseille-ben gyilkolják meg, a listán egyébként (a migránskrízis óta) Malmő a második. Marseille-ben heti rendszerességgel lőnek agyon embereket a nyílt utcán, általában a drogmaffia gyilkol. Érthetően, egy halálos tűzvésznél is mindenki arra gondol: bűncselekményről van szó. És ezt most sem lehet kizárni. Nem zárja ki egyelőre a belügyminiszter sem.
Vágólapra másolva!

Hajnalban gyulladt ki Marseille tizenkettedik kerületében egy ház. Ez egyébként a város nehezebb környéke. Két harmincöt év körüli nőt és egy 2 éves kislányt azonosítani tudtak a halottak közül. A negyedik halottat viszont nem – a La Provence szerint úgy összeégett, hogy nemhogy az életkorát, de még azt sem tudják megállapítani, hogy férfi volt-e vagy nő. A regionális televízió műsorvezetője – akármilyen kegyetlenül hangzik – úgy fogalmazott, hogy szénné égett. A Le Figaro szerint egy ötödik ember is életveszélyben van, az ő nemét sem tudták megállapítani egyelőre, testének több mint 70%-a megégett. Sok embert egyébként füstmérgezéssel vittek kórházba. Három tűzoltó is megsérült.

A tűzvésszel az új belügyminiszter, Gérard Collomb is foglalkozott, sürgős vizsgálatot rendelt el. Sem a rendőrség, sem a tűzoltóság nem tudja, hogy miért gyulladt ki a ház. Azt sem lehet tudni, hogy baleset volt, esetleg valamilyen elektromos hiba, vagy pedig gyújtogattak. Azaz, hogy gyilkosságról van-e szó.