Óriáspanda született egy tokiói állatkertben

Vágólapra másolva!
Óriáspanda született az egyik tokiói állatkertben öt évvel azután, hogy az anyaállat előző bocsát pár naposan halva találták.
Vágólapra másolva!

24 órás megfigyelés alatt tartották az anyaállatot

A 11 éves Sin Sin hétfő hajnalban hozta világra a bocsot. Az Ueno állatkert tájékoztatása szerint Sin Sin már szombaton elkezdett nyugtalanul mászkálni, ami arra utalt, hogy hamarosan megszületik a kölyke, ezután a hétvégén többször is mutatkoztak rajta az izgatottság jelei, ezért 24 órás megfigyelés alá helyezték.

Japán és a kínai kormány is üdvözölte

A pandabocs hangját először hétfő délben hallották meg, a nemét még nem tudják. Érkezését a japán és a kínai kormány is üdvözölte.

Sin Sin és az apa, Ri Ri február végén párzottak, ezután a nőstény a vemhesség jeleit mutatta: csökkent az étvágya és letargikus lett, ezért a látogatók szeme elől elzárt területre került.

A párnak 2012-ben született kölyke természetes úton, vagyis nem mesterséges megtermékenyítés segítségével, 24 év után ekkor jött világra először óriáspanda az Ueno állatkertben, az egész ország ünnepelte a ritka eseményt. Hatnaposan azonban a bocs tüdőgyulladásban elpusztult.
Sin Sin és Ri Ri a közönség állandó kedvencei, mióta 2011-ben Kínából Tokióba érkeztek.