Le akartak lőni egy kutyát a rendőrök, megölték a gazdáját

Vágólapra másolva!
Véletlenül lőtték le a tinédzsert, Armando Garcia-Murót. Nem őt, hanem a kutyáját akarták lelőni, ugyanis az rájuk támadt – ezt mondta a Los Angeles-i seriff képviselője. Az eset hatalmas felháborodást váltott ki a latin közösségekben.
Vágólapra másolva!

Csendháborítás miatt hívták ki a rendőröket csütörtökön hajnalban, ugyanis az egyik házban nagyon hangosan szólt a zene. Amikor odaértek, a háznál a 30 kilós kutya rájuk támadt.

Megharapta az egyik rendőr térdét, és bár a tinédzser állítólag megfogta, a pitbull újra elszabadult. Ekkor nyitottak tüzet a rendőrök – a kutyát akarták lelőni.

A kutya azonban elfutott a lövöldözés közben. A rendőrök utána mentek, hogy megnézzék, lelőtték-e, vagy csak megsebesült. Ekkor vették észre a földön fekvő Garcia-Murót.

Az egyik golyó az aszfalton megpattant, és az találta el a tinédzsert a mellkasán. Azonnal kórházba vitték, de már nem tudtak segíteni rajta, meghalt.

Egy felpattanó szilánk az egyik rendőr lábát is megsértette. A Los Angeles megyei rendőrség századosa azt mondta: „az egész történet rendkívül szerencsétlen eset volt".

– ezt mondta Tennis Barron, a család közeli barátja a Guardiannek. „Hogyan mozdul el a golyó a földről, és hogyan találhat el egy embert?" – tette fel a kérdést. Szerinte ez nem volt véletlen.

A sajtóközleményben egyébként, amelyet a seriff-iroda adott ki, Garcia-Muro-t „gyanúsítottnak" nevezte, annak ellenére, hogy nem vádolták semmilyen bűncselekménnyel. A hatóságok szerint az elmúlt két hónapban legalább négyszer kellett kivonulniuk a házhoz, ugyanígy, hangos zene miatt.

Barron, a család barátja viszont erre azt mondta: felháborító a rendőrség közleménye, ugyanis Garcia-Muro

soha nem vett részt ezeken a partikon,

nem volt tagja a bandának. Az emberek szerették.

- mondta Barron.

Genevie Escobar, Garcia-Muro 17 éves barátja azt mondta, azt szeretné megérteni, hogy a rendőrség miért nyitott tüzet a kutyára.

– kérdezte Escobar. Szerinte a rendőröknek máshogy kellett volna lecsillapítaniuk a kutyát. Azt is elmondta, hogy Garcia-Murót mindenki szerette.