Felrobbant egy gázpalack-raktár Csehországban

Erdőtűz Portugália
Illusztráció
Vágólapra másolva!
A robbanássorozat délelőtt történt az észak-csehországi Planá városában a cseh és a szlovák hírügynökségek szerint. A detonációkban egy ember meghalt, hárman pedig megsérültek, köztük egy tűzoltó is. A környék lakóit evakuálták.
Vágólapra másolva!

A tűzoltókat délelőtt 10 óra körül riasztották azzal, hogy

nagy erejű robbanások történtek

az észak-csehországi Planá város egyik raktárépületében. A hatóságok fél kilométeres körzetben azonnal lezárták a környéket, és megkezdték a lakosság evakuálását.

A környékbeliek legalább egy tucat robbanásról számoltak be.

Az első hivatalos közlés szerint az épületekben többek között propán-bután palackokat tároltak, azok közül több is felrobbanhatott.

A hatalmas lángokkal égő raktárakban egy embert holtan találtak a tűzoltók, egy másik alkalmazottat pedig még keresnek. A helyszínt ellepték a mentők és tűzoltók, egy mentőhelikopter is részt vesz a mentési munkálatokban. Eddig három sérültet vittek kórházba, köztük egy tűzoltót.

A tüzet jelenleg is oltják, azonban a szakembereknek egyelőre csak az épületegyüttesnek csak egy részébe sikerült bejutniuk, ugyanis

további robbanásokra kell számítani.

A több, egymás melletti csarnok mindegyike lángol, a sorozatos robbanásokban az egyik teljesen összeomlott. Becslések szerint a raktárépületekben akár 500-nál is több gázpalack lehet.