Elsüllyedt egy gyerekekkel teli menekülteket szállító hajó

mianmar, rohingja, banglades, arakán
Tombru, 2017. október 6. Mianmari rohingja gyerekek egy szükségtáborban, a határ közelében fekvő bangladesi Banderban térségében, Tombrunál 2017. október 6-án. Az augusztus 25-i arakáni erőszakhullám elől több mint félmillió muszlim rohingja menekült el a többségében buddhisták lakta Mianmarból. A Nemzetközi Migrációs Szervezet, az IOM szerint mintegy 300 ezer menekült a szabad ég alatt száll meg. (MTI/EPA/Abir Abdullah)
Vágólapra másolva!
Száz emberrel a fedélzetén süllyedt el egy Mianmarból induló hajó; legalább 12-en meghaltak, és többtucatnyian eltűntek.
Vágólapra másolva!

Alauddín Naján, a bangladesi parti őrség tisztje elmondta, hogy a túlélők beszámolója szerint a hajón többségében gyerekek utaztak. Az eddig előkerült

12 holttestből is tíz gyermeké

volt; mellettük még egy idősebb nő és egy férfi maradványait találták.

Mianmari rohingja gyerekek egy szükségtáborban Forrás: MTI/EPA/Abir Abdullah

Mianmarból több mint félmillió rohingja menekült el augusztus vége óta, amikor a felkelők támadására válaszul a mianmari hadsereg

"tisztogató akcióba" kezdett.

Egymillió rohingja élt az álalamban gyakorlatilag teljes jogfosztottságban, miután a mianmari vezetés bangladesi illegális bevándorlónak tekinti őket, és állampolgárságot sem hajlandó adni nekik.

Az ENSZ emberi jogi biztosa szerint Arakánban az etnikai tisztogatás iskolapéldája zajlik.