Maratont futott az egészségügyi miniszter, 500 méter után meghalt

2017.10.09. 14:31

Meghalt Tunézia egészségügyi minisztere, miután összeesett egy jótékonysági maratonon. Slim Chaker-t alig egy hónapja nevezték ki, szívrohamot kapott.

Szívrohamban meghalt Tunézia egészségügyi minisztere, Slim Chaker egy jótkénysági maratonon vesztette életét. Az 56 éves politikus a futással a rák elleni küzdelemre hívta volna fel a figyelmet,

amikor 500 méter megtétele után összeesett.

A BBC szerint bár az eset után rögtön egy katonai kórházba szállították, nem tudták megmenteni az életét. Az MTI az AFP-re hivatkozva azt írta, hogy a miniszter nem futás közben lett rosszul, hanem akkor, amikor a rövid szakasz megtétele után beszédet tartott.

Slim ChakerForrás: Facebook

A rendezvényt Nabeul tengerparti városban tartották, amelyen egy rákklínika megépítésére gyűjtöttek pénzt. Youssef Chahed miniszterelnök a tragédia kapcsán úgy fogalmazott, hogy nem csak a kollégáját vesztette el, hanem a testvérét is egy nemes cselekedet végrehajtása közben.

Slim Chaker-t az előző hónapban nevezték ki egészségügyi miniszternek, miután a kormányfő átalakította a kormányát. Chaker eredetileg bankárként dolgozott, majd a sport és ifjuságügyi minisztériumban helyezkedett el 2011-ben, Ben Ali elnök bukását követően.