Életveszélyes Facebook-kihívás terjed a gyerekek között

facebook olvas regisztráció
Zuckerberg szerint a kamuhírek nem befolyásolják a felhasználókat
Vágólapra másolva!
A 48 órás kihívás arra biztatja a gyerekeket, hogy két napra teljesen tűnjenek el, semmilyen életjelet ne adjanak magukról. Még pontozzák is a teljesítményüket, a szülők komolyan aggódnak.
Vágólapra másolva!

A legújabb netes kihívás komoly veszélybe sodorja a gyerekeket.

Az úgynevezett "48 órás kihívás" lényege, hogy a gyerekek akár egyedül, akár csoportosan, de két napra teljesen tűnjenek el.

A szülőknek erről nem szólnak, valamilyen indokkal elindulnak otthonról, majd két napig életjelet sem adnak, senkivel nem kommunikálnak.

A szörnyű kihívásban még pontokat is lehet szerezni.

Az kap több pontot, akinek a nevét többször említik meg a közösségi oldalon olyan bejegyzésekben, amelyekben a kétségbeesett családtagok kérnek segítséget az emberektől a megtalálásukban.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A szülők most komolyan aggódnak. Egy londoni édesanya azt mondta, a kihívás rettenetes és beteges. Az ő 14 éves kislánya is részt vett benne a barátaival, 55 órával az eltűnésük után találták meg őket Írországban.

Mint mondta, nagyon megrémült, hiszen a gyerekek komoly veszélynek voltak kitéve.

– mondta.

Azt is mondta, a gyerekeknek egyáltalán nem volt lelkiismeret-furdalásuk. Miután a rendőrök megtalálták őket, a rendőrautóból posztoltak szelfiket - írja az Independent.

Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

Egy másik, 12 éves angol kislány is eltűnt a hét elején, a 11 éves barátnőjével. Őket több mint 24 órával később találták meg - írja a Daily Mail.

A szülők szeretnék felhívni a figyelmet a kihívásra, és megértetni a gyerekekkel, hogy ez nem játék, komoly bajuk is eshet.

Egyébként nem ez az első ilyen kihívás, néhány éve a 72 órás változat terjedt el Nyugat-Európában.