Darabolós sorozatgyilkost fogtak el Japánban

2017.10.31. 12:35

Megint kiderült, hogy a sorozatgyilkosok a valóságban nem tudnak olyan hosszú „karriert" befutni, mint a filmeken. A 27 éves Siraisi Takahiro augusztusban költözött mostani otthonába és már gyanakodtak rá a szomszédok. Egy október 21-én eltűnt nő utáni nyomozás pedig hozzá vezetett.

A tokiói rendőrség egy eltűnt 23 éves nő után kezdett nyomozni október 21-én. Kiderült, hogy a közösségi médiában arról posztolt, hogy öngyilkos akar lenni. Ezt követően lépett vele kapcsolatba az interneten Siraisi Takahiro. Mivel az őt megkereső rendőrökkel zavartan viselkedett, ezért házkutatást rendeltek el nála.

A helyszínelők maszkban és kesztyűben dolgoznakForrás: MTI/EPA/Majama Kimimasza

A Tokiótól 35 kilométerre található Zamában lévő házban összesen kilenc ember maradványait találták meg, köztük az eltűnt lányét. Siraisi Takahiro feldarabolta a holttesteket, és bár az emberi testrészeket hűtőládákban tárolta, azok a bomlás különböző fázisaiban vannak. A sorozatgyilkos valószínűleg valamilyen okból többször elővette áldozatai különböző testrészeit (a fejeket például külön tárolta), és a szomszédok már gyanakodtak a furcsa szagok miatt.

A helyszínelők bizonyítékokat gyűjtenekForrás: MTI/EPA/Majama Kimimasza

A rendőrség őrizetbe vette Siraisi Takahirót, aki bevallotta, hogy nyolc nőt és egy férfit gyilkolt meg és darabolt fel. A szomszédok megdöbbentek, amikor kiderült, hogy mi folyt a közvetlen közelükben, mert a szagon kívül más jelét nem tapasztalták a sorozatgyilkos szörnyű tetteinek: nem láttak és nem hallottak semmit, ami arra utalt volna, hogy mit művel mellettük a csendes, visszahúzódó fiatalember.

A környéken lakók megdöbbentek, hogy mi történt az ő csendes kisvárosukbanForrás: MTI/EPA/Majama Kimimasza

Egyelőre folyamatban van az áldozatok azonosítása, csak ez után derülhet ki, hogy esetleg bizarr módon az amúgy is meghalni készülő embereket szemelte ki magának a sorozatgyilkos. Későbbi részletes vallomása remélhetőleg azt is feltárja, hogy beteg elméje mivel magyarázza brutális tetteit.