Ötödször is kihallgatták Benjámin Netanjahut

2017.11.10. 00:01

Az izraeli rendőrség ötödször is kihallgatta csütörtökön Benjámin Netanjahu izraeli kormányfőt, akit két ügyben is gyanúsítanak, de egyelőre nem emeltek vádat ellene.

Akárcsak korábban, most is a rezidenciáján hallgatták ki a rendőrök az izraeli miniszterelnököt, aki a gyanú szerint nagy értékű ajándékokat fogadott el üzletemberektől, valamint az egyik izraeli lap, a Jediót Ahronót kiadójával arról beszélt, hogy a kormány korlátozhatja a versenyt, ha cserébe a lap kedvezőbben ír a kormányról.

A rendőrök egy harmadik ügyben is vizsgálódnak, mert a gyanú szerint az izraeli kormány indokolatlan sok pénzért a szükségesnél több tengeralattjárót rendelt meg Németországból. Ebben az ügyben Netanjahu egyelőre nem gyanúsított.

Luba Szamri, az izraeli rendőrség szóvivő megerősítette, hogy a miniszterelnököt a rendőrség korrupcióellenes osztályának nyomozói kérdezték ki, de részleteket nem közölt.

A kihallgatás után Netanjahu a közösségi médiában azt írta, hogy nem fognak semmit találni, mert nincs mit találni, egyúttal azzal vádolta meg a médiát, hogy "vadászik" rá.