Megölték a volt jemeni elnök unokaöccsét is

2017.12.05. 17:45

A meggyilkolt Ali Abdullah Száleh volt jemeni elnök unokaöccsével is végeztek a húszi lázadók kedden.

A meggyilkolt volt jemeni államfő pártja, az Általános Népi Kongresszus (GPC) szerint a magas rangú katonai parancsnoki tisztséget betöltő Tárik Mohammed Abdullah Szálehhel az Irán támogatását élvező síita lázadók egy összecsapás során végeztek. Hollétéről a húszik vasárnap este indított támadása óta nem lehetett tudni.

Abdul-Malik al-Húszi a síita lázadók vezére a nap folyamán tagadta, hogy Száleh fiait őrizetbe vették. Részletek közlése nélkül, azt állította, hogy ők kórházban vannak.

Hétfői értesülések szerint Szanaa déli negyedeiben, ahol a legsúlyosabb összecsapások zajlottak, a húszik elfogták Száleh családtagjait, illetve hívei ellen razziákat is tartottak a fővárosban, többeket őrizetbe véve.A 75 éves Ali Abdullah Száleh hétfőn halt meg a húszi lázadókkal vívott harcokban a főváros, Szanaa külterületén. Száleh alig néhány órával korábban jelentette be hivatalosan, hogy megszakítja szövetségesi kapcsolatait a húszi lázadókkal népellenes cselekedeteik, illetve amiatt, hogy Irán politikai akaratát hajtják végre.