Életveszélyben az eltűnt szolnoki fiú

2017.12.27. 09:14

Egész Szolnok összefogott, hogy a rejtélyes körülmények között eltűnt gimnazista fiút, Járomi Bencét megtalálják. A 17 éves fiatal barátai járják a várost, hívogatják a kórházakat, a rendőrség kutyás keresőket vetett be, hogy megtalálják őt. Bence életveszélyben lehet: a Tisza-parton veszett nyoma, és a folyó épp árad, az éjszakák dermesztően hidegek – írja a Blikk.

Járomi Bence december 22-éig boldogan élte a tizenévesek mindennapjait. A szolnoki Verseghy gimnáziumban tanult, kiterjedt baráti köre volt. Senki nem gondolta volna, hogy bármi baja esik, épp karácsony előtt két nappal. Aznap bulizni ment a barátaival, és éjjel 1 óra körül indultak haza a Tisza-parti klubból.

Járomi BenceForrás: Police.hu

"Harmincöten voltunk a bulin, kis csoportokban szállingóztunk haza. Én két barátommal jöttem el a szórakozóhelyről, és megálltunk az út szélén, nem messze a hídtól. Ekkor láttam utoljára Bencét, egyedül, magába mélyedve ballagott a híd felé. Odakiáltottam neki, hogy jön-e velünk tovább, de nem válaszolt. Gondoltam, biztosan hazamegy inkább. Később tudtam csak meg, hogy aznap este nagyon rossz kedve volt, és senki se tudta, miért" – árulta el a Blikknek Milán, a fiú legjobb barátja. "A hídon várt rám az unokatestvérem, és mivel Bence is arra indult, biztos voltam benne, hogy találkoznak. Ám ők már nem látták őt, és mi sem, amikor húsz perc múlva elindultunk arra."

Bencét Milán látta utoljára, azóta viszont nem került elő. A telefonja kikapcsolva, és a közösségi oldalára sem jelentkezett be. A rendőrség körözést adott ki, és keresőkutyákkal fésültették át a környéket.

Ez egy egyébként is veszélyes szakasz, tele aknákkal. Mivel a Tisza árad, így a vízszint már most magasabb, mint az eltűnéskor volt. Az első keresés nem járt sikerrel, most a rendőrök megpróbálják bemérni a telefonját, illetve elemezni a környéken készült kamerafelvételeket – mondta Turi László, a szolnoki Életjel Mentőcsoport vezetője. "Sajnos, az esélyei óráról órára csökkennek."

Megkerestük a fiú családját is, akik nagyon várják őt haza. "Bence egyedüli gyerek, a család szeme fénye. Mindenkit nagyon megviselnek a történtek. Ő nem olyan, aki csak úgy eltűnne: mivel Tiszavárkonyban lakik, a bulik után, ha más fuvarja nem volt, az édesapját hívta fel, hogy vigye őt haza" – mondta Szabó Andrea, a fiú nagynénje.

A rendőrség statisztikái szerint a fiatal felnőttek közül eltűntként bejelentett személyek 95-98 százaléka az eltűnése után nem sokkal, míg a maradék 2-5 százalék csak két hónap után vagy sohasem kerül elő.