Donald Trump első elnöki éve páratlanul sikeres volt

Trump adócsökkentési törvény
Washington, 2017. december 21. Donald Trump amerikai elnök beszédet mond Mike Pence alelnök (b) és Paul Ryan, a képviselőház republikánus párti elnöke (j2) jelenlétében az adóreform megszavazását ünneplő republikánus összejövetelen a washingtoni Fehér Ház Rózsakertjében 2017. december 20-án, miután a képviselőház megismételt szavazáson elfogadta a törvényjavaslatot, amelyet azután a szenátus is jóváhagyott. Trump napokon belül aláírja a 30 év óta a legnagyobb adócsökkentést előirányzó törvényt, amelynek legfontosabb eleme a vállalati nyereségadó mérséklése 35 százalékról 21 százalékra. (MTI/AP/Carolyn Caster)
Vágólapra másolva!
Bármit is állít a liberális, mainstream média a Trump-adminisztráció első évének igenis komoly eredményei voltak, írja a Fox News.
Vágólapra másolva!

Voltak olyan ígéretek, amelyeket egyelőre még nem sikerült teljesíteni, például nem épült meg a fal az amerikai-mexikói határon, nem semmisítették meg véglegesen az ObamaCare-nek nevezett egészségügyi reformot, és az infrastruktúra megújítására vonatkozó csomagot sem fogadta el a Kongresszus. De mindegyikben történtek már előrelépések és

2017-ben összesen 81, eléggé fontos jogszabályt sikerült elfogadtatni,

amelyekről az álhíreket gyártó liberális média „természetesen" nem beszél.

Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke Forrás: MTI/AP/Carolyn Caster

Ezek a következők voltak:

Az adóreform

A Kongresszus által az idei év utolsó hónapjában megszavazott adóreformot méltán nevezhetjük az Egyesült Államok eddigi történelme legnagyobb adócsökkentésének.

Ennek hála 1500 milliárd dollár marad az amerikai adófizetők zsebében.

A vállalatok adókulcsát pedig 35%-ról 21%-ra csökkentették. Ezek a törvények elsősorban a középosztálynak kedveznek.

A gazdaság túlszabályozásának a csökkentése

Az Obama-adiminisztráció számos intézkedést hozott, amelyek túlszabályozták, és ezáltal megnehezítették a gazdaság működést. Ezeket most eltörölték, így a gazdasági növekedés útjában már semmi sem állhat. A párizsi klímaegyezményből és a Transz-csendes-óceáni Partnerségi Megállapodásból való kilépéssel jelentős erőforrásokat sikerült felszabadítani.

A bírói kinevezések

A nagytekintélyű Antonin Scalia halála után majdnem egy évvel sikerült kinevezni Neil Gorsuch-t a Legfelsőbb Bíróság tagjának.

Neil Gorsuch, az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának a tagja Forrás: Picture-Alliance/AFP/Olivier Douliery

Az Iszlám Állam megsemmisítése

Az elnök már a kampányában megígérte, hogy eltörli a föld színéről az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezetet. Az amerikai légicsapásoknak és az Egyesült Államok által felszerelt koalíciós erőknek hála

az IÁ területeinek a 98%-át sikerült mára visszafoglalni.

A legfrissebb hírszerzési adatok szerint a terrorszervezetnek alig 1 000 tagja maradt, szemben a két évvel ezelőtti 45 ezres csúcshoz képest. Az IÁ a szíriai fővárosát, Rakkát és az iraki központját Moszult is elvesztette.

Nagyarányú gazdasági növekedés

A gazdasági reformoknak hála 2018-ban soha nem látott mértékű gazdasági növekedésre kerülhet sor. Az elnök szerint ez egy nagyon jó év lesz a vállalatok és a munkások számára is. A gazdasági növekedés július és szeptember között 3,2% volt,

az országos munkanélküliségi ráta pedig 4,1%-ra csökkent,

ami a legalacsonyabb 2000 decembere óta.

Jeruzsálem elismerése Izrael fővárosának

Trump elnök elismerte Izrael Állam fővárosának az oszthatatlan Jeruzsálemet, és elhatározta, hogy ide költözteti az amerikai nagykövetséget.

A jövőben tervezi a bevándorlás megszigorítását, és az Obama által Iránnal kötött atomalku felmondását is.