Spontán esküvőt tartott Ferenc pápa

FERENC pápa
Chile, 2018. január 18. Az Osservatore Romano vatikáni napilap által közreadott képen Ferenc pápa beszélget Paula Podesttel (j2) és Carlos Ciuffardival, a Santiagóból Iquiquében tartó repülőgép két légiutaskísérőjével, miután összeadta őket a fedélzeten 2018. január 18-án. A római katolikus egyházfő háromnapos látogatáson tartózkodik Chilében. (MTI/EPA/Osservatore Romano)
Vágólapra másolva!
Chile felett mondták ki a boldogító igent, ez volt az első alkalom, hogy Ferenc pápa a levegőben celebrált esküvőt.
Vágólapra másolva!

A LATAM légitársaság gépének két légikísérője - Paola Podest és Carlos Ciuffardi - az utazás alatt elmesélte Ferenc pápának, hogy 2010-ben ugyan polgári házasságot kötöttek, de az abban az évben történt földrengés megrongálta a templomot, ahol az egyházi esküvőt tervezték, így

a szertartás akkor elmaradt.

Ferenc pápa beszélget Paula Podesttel és Carlos Ciuffardival, a Santiagóból Iquiquében tartó repülőgép két légiutaskísérőjével, miután összeadta őket a fedélzeten Forrás: MTI/EPA/OSSERVATORE ROMANO PRESS/-------------------

Az egyházfő ekkor azt kérdezte:

- mondta és felajánlotta a párnak, hogy ott rögtön, a Santiagóból az észak-chilei Iquique város felé tartó repülőgép fedélzetén összeadja őket az egyház szertartása szerint is. A pár örömmel elfogadta a nem mindennapi ajánlatot, és mondta ki másodszor is a boldogító igent - jelentette a Kathpress katolikus hírügynökség. A szertartáson a pápa külföldi útjainak szervezésével megbízott Mauricio Rueda Beltz volt a tanú.

Greg Burke vatikáni szóvivő elmondta: ez volt az első alkalom, hogy pápa ilyen körülmények között adott össze egy párt. Hozzátette, hogy az egyházfő kíséretét is igencsak meglepte Ferenc pápa spontán kezdeményezése. "De úgy vélem, a házasságkötés érvényes" - jegyezte meg a szóvivő.