Tomboló migránsok támadtak rendőrökre egy németországi migránstáborban

Vágólapra másolva!
A német rendőrség azért vonult ki a freiburgi migránstáborhoz, hogy őrizetbe vegyenek három illegális bevándorlót, akiket pár napon belül kitoloncoltak volna az országból. A migránsok társai úgy felháborodtak ezen, hogy harmincan ugrottak neki a hatóságok képviselőinek.
Vágólapra másolva!

A helyi rendőrség szóvivője elmondta: szokás szerint az éjszaka közepén mentek ki a járőrök, azért, hogy felkutassák azt a három magát menekültnek hazudó migránst, akiknek a menedékkérelmét elutasították, és ezért pár napon belül ki kellett volna toloncolni őket Németországból - írja a Ripost a Badische Zeitung információi alapján.

A keresett személyeket nem találták a freiburgi migránstáborban, ám

a szállón lakó többi migráns közül harmincan annyira felhúzták magukat a rendőrségi akción, hogy nekirontottak az egyenruhásoknak.

Egy 30 éves, különösen agresszívan viselkedő nigériai állampolgárt őrizetbe vettek a rendőrök.

A szóvivő hozzátette, hogy

Az incidens során szerencsére nem sérült meg senki sem.

A migránstáborokban történt bűncselekmények többségét eltitkolják

Másfél héttel ezelőtt a boostedti (Schleswig-Holstein tartomány) befogadó központban őrizetbe vettek egy 34 éves iráni állampolgárságú férfit, mert

a migráns megpróbálta megölni a feleségét.

Az ügyről nem értesítették a közvéleményt, csak akkor derült ki, hogy mi történt, amikor az egyik helyi lap belsős dolgozóktól megtudta a fejleményeket.

A migráns nejét súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A város ügyésze elismerte az incidenst, majd hozzáfűzte:

Csak abban az esetben adnak ki közleményt, ha szemtanúkat keresnek, vagy fennáll annak a veszélye, hogy a még el nem fogott gyanúsított újbóli bűncselekményt követhet el.

Pár nappal az eset után népgyűlést tartottak a helyiek, ahol szóba került a városban élő 1200 migráns ügye, mint ahogy azt is megvitatták, hogy miként lehetne a növekvő bűncselekmények számát visszaszorítani.