Már a francia rendőrök és katonák között is ott vannak a radikális iszlamisták

Vágólapra másolva!
Egy Republikánus parlamenti képviselő szerint a francia államvédelem szervezeteiben bent vannak a radikális iszlám hívei. Tudnak róluk, azonosították őket, figyelik őket, "veszély" esetén más munkakörbe helyezik át, de eltávolítani nem tudják a rendőrség, csendőrség, hadsereg, vámhatóság állományából azokat a radikális iszlám hívőket, akik potenciálisan terrorista merényletet követhetnek el. Erre nem alkalmasak a francia jogszabályok.
Vágólapra másolva!

Már az államvédelmi szervezetekben is ott vannak a radikális iszlamisták.

Eric Diard, a Republikánusok parlamenti képviselője televíziós interjúban mondta el, hogy a radikális iszlám hívei mindenütt jelen vannak a francia társadalomban, olyan, az államvédelem szempontjából kulcs fontosságú területeken is, mint a rendőrség, a csendőrség, a hadsereg, a vámhatóság vagy a börtönök.

A Morandini live CNews televízió riportere nem hitt a fülének, amikor Eric Diard, a Republikánusok parlamenti képviselője a kamerák előtt elmondta, hogy egy olyan parlamenti, radikalizációval foglalkozó munkacsoportnak a tagja és jelentéstevője, amely pont ezzel a kérdéssel foglalkozik hivatalosan.

Meghallgatásaik során, a helyszíni kiszállások, tisztségviselők információi alapján egyértelműen kiderült,

hogy a radikális iszlám hívei beküldték embereiket az államvédelem stratégiailag és taktikailag is fontos szervezeteibe és bármikor terrorista merényletet követhetnek el.

Az információk szerint a csendőrség, a hadsereg, a rendőrség, de a vámhatóság és a börtönőrök között is van radikalizálódott iszlámhívő. A képviselő hozzátette, hogy ezekről a radikális személyekről tudnak, azonosították és figyelik őket.

A képviselő szerint jelenleg a francia jogszabályok nem alkalmasak arra, hogy ezeket a terrorista gyanús személyeket „eltávolítsák", ráadásul a bizonyítás sem könnyű.

Eset példákat is felhozott a Republikánusok képviselője, konkrétan olyan radikalizálódott vámtisztviselőről beszélt, akit a terepről egyszerűen irodai munkára rendeltek be, amikor megtudták, hogy radikalizálódott. De szerinte nem ez a megoldás, azt a jogi helyzetet kellene megszüntetni, amely nem teszi lehetővé, hogy ezeket a személyeket eltávolítsák a közigazgatásból.