Gratuláció: Orbán Viktor nagyon sokat tett a magyar államért

Orbán Viktor, választás 2018 ÁPRILIS 8. GALÉRIA
Vágólapra másolva!
„Gratulálok Orbán Viktor miniszterelnöknek az immár harmadik parlamenti választási győzelemhez” – írta Twitter közösségi honlapján Mateusz Morawiecki, Lengyelország kormányfője. Több vezető olasz politikus is gratulált a magyar miniszterelnöknek. 
Vágólapra másolva!

Magyarország "szívvel és ésszel szavazott, nem törődve Brüsszel fenyegetéseivel és Soros milliárdjaival" - gratulált Orbán Viktor győzelméhez Matteo Salvini, az olasz jobbközép koalíciót vezető Liga politikusa Twitter-üzenetben.

Salvini jó munkát kívánt Orbán Viktornak, és reményét fejezte ki, hogy a magyar kormányfővel hamarosan olasz miniszterelnökként tud találkozni.

Salvini arra utalt, hogy az általa vezetett jobbközép koalíció kapta a legtöbb szavazatot a márciusi olasz választásokon, és jelenleg kormányalakítási tárgyalásokat vezet.

Matteo Salvini is gratulált Orbán Viktor győzelméhez Forrás: AFP/Piero Cruciatti

Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke Twitter-üzenetében azt írta, a magyar patrióták Orbán Viktor győzelmét ünneplik. "Identitásvédelem, harc a kényszerített iszlamizáció ellen, szembeszállás a pénzügyi spekulációval és a globalizmussal: ezt a modellt akarják az Olasz Testvérek is követni Olaszországban" - írta Giorgia Meloni. Bejegyzését azzal a fényképpel kísérte, amely Orbán Viktorral készült Giorgia Meloni február végi látogatásakor Budapesten az olasz választási kampány idején.

A Fidesz győzelme „a közép-európai emancipációs törekvések” eredménye

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő és Marek Kuchcinski alsóházi elnök gratulált a Fidesz választási eredményéhez, Konrad Szymanski külügyminiszter-helyettes pedig a közép-európai emancipációs törekvések eredményének minősítette a Fidesz győzelemét.

Gratulálok Orbán Viktor miniszterelnöknek az immár harmadik parlamenti választási győzelemhez –

írta Twitter közösségi honlapján Morawiecki. „A reformok útja soha nem könnyű. A társadalom támogatása arra mutat, hogy érdemes vállalni a fáradságot” - szögezte le, sok sikert kívánva Magyarországnak. Gratulált a választási eredményhez Marek Kuchcinski lengyel alsóházi elnök is.

- írta Twitter-bejegyzésében.

Konrad Szymanski EU-ügyekért felelős külügyminiszter-helyettes a TVN24 kereskedelmi hírtelevíziónak nyilatkozva úgy értékelte: a Fidesz választási győzelme "a közép-európai emancipációs törekvések" eredménye, amelyek "nem arra irányulnak, hogy bárkivel harcoljunk, hanem arra, hogy a térséget érdemi partnernek tekintsék". Orbán Viktor "nagyon sokat tett a magyar államért és a magyar EU-tagságért" - húzta alá Szymanski, aki szerint Orbán Viktor, "miközben kiáll Magyarországnak azért a jogáért, hogy megvédhesse a saját határait, egyszersmind országa Európa-barát irányvonalát szorgalmazza".

A lengyel politikus szerint tévedés lenne Orbán politikáját Európa-ellenesnek minősíteni. „

Ez egy Európa-párti politika, bizonyos fenntartásokkal nagyon konkrét, szűk ügyekben” - hangsúlyozta.
A lengyel-magyar kapcsolatokról Szymanski elmondta: a két ország politikai szövetsége sok esetben mélyebb megalapozottságú, hátterében a politikusok személyes barátsága is áll.