Súlyos buszbaleset történt Csehországban

2018.01.12. 19:09

Péntek délután négy körül Horoměřice, Prága közelében egy autó és egy busz ütközött a 240-es úton. Hárman meghaltak.

A karambol okát egyelőre nem lehet tudni, de a busz valószínűleg lesodródott az útról, és egy fának ütközött. A ceskenoviny.cz  fotói alapján látszik, hogy a fa szinte kettévágta a buszt.A cseh országos mentőszolgálat szóvivője szerint harmincan megsérültek, az utasok fele súlyos sérüléseket szenvedett - köztük gyerekek. Két gyerek olyan súlyosan sérült, hogy mesterséges altatásba kellett helyezni.
A Horoměřic u Prahy- ban történt buszbalesetben az első jelentések szerint 3-an meghaltak, és legalább 30-an megsérültek

A Horoměřic u Prahy- ban történt buszbalesetben az első jelentések szerint 3-an meghaltak, és legalább 30-an megsérültek.Forrás: HZS Praha

A mentőknek eddig

tíz embert sikerült kiszabadítaniuk, mind életveszélyes állapotban vannak.
Az elsődleges információk szerint hárman meghaltak: egyikük az autó sofőrje, a másik kettő a buszon utazott - mondta a portálnak Monika Schsinlova, a rendőrség szóvivője.

Prágából a balesethez 11 mentőautó indult el, valamint egy speciális, egyszerre több sérültet ellátó mentő, három orvossal.A lap úgy tudja, a helyszínre mentőhelikoptert is hívtak. A sérülteket a környékbeli kórházak fogadják.