Húszévesen vitte el a hatalmas főnyereményt

lottónyertes, lottónyeremény, powerball, illusztráció
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Az amerikai közvéleményt egy héten át tartotta lázban a kérdés, hogy vajon ki vihette el az év eleji, "Mega Millions" lottójáték 15 éves történetének 4-ik legnagyobb nyereményét, a 451 millió dollárt ( 115 milliárd forint).  Nyolc nap után, a hétvégén jelentkezett a 20 éves floridai győztes, aki azt a megoldást választotta, hogy a jackpotnak a 70%-át veszi fel egyösszegben, azaz adózás után így "csak" 282 millió dollár (72 milliárd forint) üti a markát.
Vágólapra másolva!

A Reuters beszámolója szerint a Port Richey nevű kisvárosban élő, mindössze 20 éves Shane Misslernek igazán boldogan indult az új éve. A január 5-i sorsoláson a lehetséges 75-ből kihúzott hat szám: 28, 30, 39, 59, 70, és a 10 -es pótszám örökre megváltoztatta az életét. Elvitte a főnyereményt! A Mega Millions játék szabályzata szerint a nyertes két lehetőség közül választhat, vagy a teljes összeget kéri részletfizetésben, ez évekbe telhet, vagy egyösszegben veszi fel a főnyeremény 70%-át. Fortuna kegyeltje, Shane ez utóbbi mellett döntött.

Azaz adózás után így is 282 millió dollárral lett gazdagabb (72 milliárd forint), és az adott lottó történetének egyik legnagyobb, 451 millió dolláros ( 115 milliárd forint) fődíjból úgymond lemondott 43 milliárd forintról (169 millió dollár).

A Mega Millions lottóban a rekordfőnyereményt, 656 millió dollárt (167 milliárd forint) 2012 márciusában vitte el valaki az USA-ban ( képünk illusztráció). Forrás: AFP/Scott Olson

- nyilatkozta a multimilliomosá lett Shane Missler, aki azt is elárulta, hogy eddig csak pár alkalommal lottózott.

Idén január elején is csak azért játszott egy gépi szelvénnyel, mert a helyi szupermarketben vásárlás közben feltűnt neki a lottózó előtti sor.

Mivel épp ráért, ő is beállt a sorba, és mint kiderült, ez megváltoztatta az egész életét.