Netanjahu: A demokráciák egyesüljenek a radikális iszlám ellen

Narendra Modi, Benjamin Netanyahu, izraeli miniszterelnök, indiai miniszterelnök
Indian Prime Minister Narendra Modi (R) and Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu look on during the India-Israel Business Summit in New Delhi on January 15, 2018. Benjamin Netanyahu hailed a "new era" in ties with India on January 15 as he signed a series of deals during the first visit by an Israeli Prime Minister in 15 years. Netanyahu made the comment after talks with Narendra Modi, who made history in July when he became the first Indian leader ever to visit Israel. / AFP PHOTO / MONEY SHARMA
Vágólapra másolva!
Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő egy Újdelhiben tartott konferencián kijelentette, hogy az olyan demokráciáknak, mint Izrael és India össze kell fogniuk az iszlám radikális változata ellen, írja a The Times of Israel.
Vágólapra másolva!

Netanjahu szerint csak a demokráciák képesek megvédeni az emberi jogokat a nemzetközi közösségen belül.

Benjámin Netanjahu izraeli és Narendra Modi indiai miniszterelnökök Forrás: AFP/Money Sharma

Az izraeli miniszterelnök hozzátette:

Reméli, hogy ebben a kérdésben partnerre talál Indiában, ennek érdekében pedig el kell mélyíteni Jeruzsálem és Újdelhi kapcsolatát, amit a gazdasági, diplomáciai és katonai együttműködés fokozásával lehet elérni.

Modi az elmúlt években határozottan lépett fel a muszlim szélsőségesekkel szemben, kivívva ezáltal a jogvédők és az iszlám világ haragját.

Benjámin Netanjahu ötnapos hivatalos látogatáson vesz részt Indiában, ami vasárnap vette kezdetét.

A találkozó célja elsősorban a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok fellendítése, de

az indiaiak valószínűleg fegyvereket is fognak vásárolni Izraeltől.

Bár az indiai kormány visszautasított egy 500 millió dolláros szerződést az izraeli Rafael fegyvergyártó céggel, most úgy tűnik, hogy mégis sor kerülhet az üzletre.

Legutoljára 2003-ban járt zsidó kormányfő Újdelhiben, azt a látogatást egy terrortámadás miatt viszont meg kellett szakítani.

Narendra Modi indiai miniszterelnök a tavaly utazott először Izraelbe.