Hárman meghaltak a viharos szélben Belgiumban és Hollandiában

Hollandia, szél, szélvihar
Kampen, 2018. január 18. Az erős szél miatt felborult egy teherautó utánfutója a hollandiai Kampen egyik országútján 2018. január 18-án. A hatóságok vörös riasztást rendeltek el a várható, akár 140 km/órás sebessségű széllökések miatt. (MTI/EPA/Ginopress B. V.)
Vágólapra másolva!
Belgiumban az eddigi információk szerint egy ember vesztette életét, miután a vihar kicsavart egy fát, amely rázuhant az áldozat autójára a fővárosban. Sérültekről több helyről is érkeztek hírek. Hollandiában két halottról tudni. A tűzoltóság és a mentőszolgálat telefonközpontja túlterhelt mindkét országban.
Vágólapra másolva!

Délután fokozatosan újraindult a forgalom az amszterdami Schiphol repülőtéren, amelynek sajtószolgálata reggel arról számolt be, hogy

minden csütörtöki járatot felfüggesztettek az akár 140 kilométeres sebességű széllökések miatt.

A hatóságok azt kérték az utasoktól, hogy még indulás előtt ellenőrizzék, járatuk várhatóan rendben felszállhat-e.

A KLM holland nemzeti légitársaság már korábban bejelentette, hogy törli mintegy 220 csütörtöki járatát, miután a meteorológiai szolgálat kiadta a legmagasabb fokú riasztást az ország nagy részére.

A holland vasúttársaság

leállította a vonatközlekedést az egész országban,

és a közutakon is forgalmi káoszt okozott az extrém időjárás. Érkeztek hírek kisebb, személyi sérüléssel nem járó vasúti balesetekről is.

Az erős szél miatt felborult egy teherautó utánfutója a hollandiai Kampen egyik országútján Forrás: MTI/EPA-ANP/Ginopress B.V.

Helyi sajtójelentések szerint az erős szél Belgiumban is komoly károkat és közlekedési zavarokat okozott,

a genti kikötőt ideiglenesen le is kellett zárni.

Az ország északi részén reggel elrendelték a második legmagasabb szintű riasztást. Brüsszelben számos parkot bezártak, illetve több vonalon is leállították a villamosközlekedést.

A szél országszerte fákat csavart ki, érkeztek jelentések letört ágakról, amelyek vezetékeket szakítottak le, épületeket és kerítéseket rongáltak meg, több helyen forgalmi akadályt okozva.

A Brüsszelt kiszolgáló Zaventem és Charleroi repülőtereken egyelőre jórészt zavartalan a forgalom.