Szakadékba zuhant egy autóbusz Peruban, sok a halott

2018.02.21. 17:03

Letért az útról és  100 métert zuhanva a földbe csapódott szerdán egy autóbusz Peru déli, hegyvidéki részén - közölték hivatalos források. A balesetben legalább 44 ember meghalt, 20 megsebesült.

A dél-perui Arequipa régió egy egészségügyi illetékese korábban 22, majd 35 hlottról számolt be. A hatóságok szerint félő, hogy a halálos áldozatok száma növekedhet.Jacqueline Choque, a regionális önkormányzat polgári védelmének vezetője elmondta, hogy legalább 20 ember sérült meg a balesetben. 

A szakadékba zuhant buszrólForrás: MTI/EPA/Andina/Andina


Az üzemeltető Rey Latino szerint a buszon 45 ember utazott.A baleset a Panamericana Sur országúton, Ocona körzetében történt.

Pedro Pablo Kuczynski perui elnök Twitter-üzenetében részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és beszámolt arról, hogy minden szükséges intézkedést megtettek az áldozatok kimenekítéséért és mihamarabbi kórházba szállításáért.

Peru útjain gyakoriak a balesetek, 2016-ban több mint 2600-an vesztették életüket a dél-amerikai ország közútjain.Az idén ez volt a második legnagyobb buszbaleset Peruban.

Helikopterrel szállították el a sérülteket a 35 halálos áldozatot követelő baleset helyszínérőlForrás: MTI/AP/Diego Ramos

Január elején legalább 52 ember halt meg abban a szerencsétlenségben, amelyben a mélybe zuhant egy autóbusz a tengerparti sziklákon kanyargó országútról. Az eset a Panamericana Norte országúton, a Limától mintegy 70 kilométerre északra lévő Pasamayo településnél történt, egy olyan veszélyes szakaszon, amelyet a helyiek csak "Ördögkanyarnak" hívnak. Ez a baleset az elmúlt négy évtized egyik legtöbb halálos áldozatot követelő közúti balesete volt Peruban.