Olasz képviselő: a migránsoknak EU-állampolgárságot kell adni

Cécile  Kyenge
Cécile Kyenge speaks at Lingotto17 event to support Matteo Renzi. She was the Minister for Integration in the 2013–14 Letta Cabinet. The former Prime Minister of Italy Matteo Renzi close with a programmatic speech his 3 days electoral rally in Torino in an auditorium full of spectators at Lingotto where Veltroni was elected as the first leader of the newly founded Democratic Party on 14 October 2007. He got the support of many minister of Gentiloni's cabinet. The prime minister himself partecipate as spectator to the last day of discussions. (Photo by Mauro Ujetto/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Cécile Kyenge, olasz baloldali EP-képviselő szerint az illegális bevándorlók már Európában született gyerekeinek, és a most érkezőknek automatikusan meg kell kapniuk az európai állampolgárságot, és mindent, ami azzal együtt jár.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo azt már megírta, a kongói származású politikus szerint ki kellene cserélni Olaszország lakosságát, hogy az őslakosok ne féljenek annyira a bevándorlástól.

Ő egyébként Olaszország történetének első afrikai származású kormánytagja,

Enrico Letta kabinetjében az integrációért felelős miniszteri tisztséget töltötte be. 2014-ben lett európai parlamenti képviselő.

Cécile Kyenge, EP-képviselő, a római integrációs tárca volt vezetője. Forrás: AFP/NurPhoto/Mauro Ujetto

A történelmi vereséget szenvedő baloldali, migránssimogató Matteo Renzi-féle Demokrata Párt (Partito Democratico, PD) üdvöskéje tegnap újabb elképesztő javaslatokkal állt elő.

Az M1-nek adott exkluzív interjújában eléggé részletesen kifejtette véleményét a migrációról.

Az európai parlamenti képviselő

az ENSZ-nek a bevándorlás ösztönzéséről szóló egyezménytervezetét az Emberi jogok egyetemes nyilatkozatához hasonlította:

szerinte az is egy olyan dokumentum, amelynek nem kötelező az elfogadása az államok számára, de iránymutatást jelent.

Hozzátette, a migrációról is ilyen globális párbeszéd kezdődött, az ENSZ, az EU tagállamainak és a többi kontinens országainak részvételével.

Elmondta, hogy

Érdekességként megjegyezném, hogy Magyarország kormányának a déli határ lezárásával sikerült ezt kezelnie.

Cécile Kyenge közölte, hogy az ENSZ globális egyezménytervezete főleg az emberek jogairól szól, ezért eltűnik a megkülönböztetés a gazdasági migránsok és a menedékkérők között, hiszen azt az embert kell megvédeni, akinek nincs hová mennie.

Kijelentette, hogy annak, aki nyomorúságos helyzetből, a szegénység miatt hagyja el hazáját nincs kevesebb joga, mint annak, aki háború elől menekülve keres menedéket.

Tehát másképp:

a baloldali olasz politikus szerint nem kell különbséget tenni a politikai menekültek és a gazdasági migránsok között!

Szorgalmazza továbbá a kötelező betelítési kvóták végrehajtását is, amit arcátlanul állandóan a szolidaritással magyaráz.

Megjegyezte, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított a betelepítési kvótát elutasító tagállamok ellen, a visegrádi országok tekintetében el is indult a folyamat.

Szerinte lassan rákényszerülünk rá, hogy elfogadjuk a migránsok átvételét.

Cécile Kyenge véleménye alapján

A befogadó társadalmak sokkal tovább maradnak fenn – tette hozzá.