Így gyilkolnak a nők

2018.03.20. 17:15

A nők a legtöbbször kisebb bűncselekményeket követnek el, mint a férfiak. A legtöbb női bűnöző lop vagy sikkaszt, és ritkán bánt másokat. De persze előfordul az is, hogy gyilkolnak. Ilyenkor viszont kegyetlenebbek tudnak lenni, mint a férfiak. Ezekből mutatunk most be néhányat.

 Az óceán feketeözvegye

Az ausztrál Patricia Byers biztosítási ügynökként dolgozott.

Ő az alvó férjét lőtte fejbe egy lefűrészelt csövű puskával.

A férfi azonban túlélte a támadást, Patricia pedig azt állította, hogy kalózok akarták megölni férjét. A bíróság azonban nem hitt neki, és 12 évre ítélte. Ekkor kezdtek el foglalkozni azzal is, hogy a nő előző férje, Carl Gottgens hogyan tűnhetett el nyomtalanul. Patricia azt mondta, hogy a férfi elhagyta őt egy thaiföldi nőért. A férfit keresték az ázsiai országban is, de sem élve, sem holtan nem került elő.

Patricia Byers végül tényleges életfogytiglanit kapott.

 

"A vudukirálynő"

Josephine Gray megszállottja volt a vudunak, és a fekete mágiájával az egész családját félelemben tartotta. A nő biztosítási csalásokból tartotta fenn magát. Az első férjét, Norman Stribblinget is foylamatosan félelemben tartotta.

Rávette szeretőjét, William Grayt, hogy ölje meg Stribblinget. Miután a férfi meggyilkolta a férjet, elvette Josephine-t feleségül.

A házasság azonban hamar megromlott, és William Gray ugyanúgy végezte, mint a nő korábbi férje. Clarence Goode, a nő új szeretője lelőtte William Grayt. Rövid idő elteltével azonban Clarence Goode-ra is holtan találtak. A nőre egy gyilkosságot sem tudtak rábizonyítani. A csalásokat viszont igen. Le is tartóztatták, és 40 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság. 

 

A Kegyelmes asszony

Ilse Koch az SS tiszt, Karl Otto Koch felesége volt. Amikor a férfit kinevezték a buchenwaldi koncentrációs tábor vezetőjévé, Ilse is rengeteg hatalomhoz jutott. A nő a rabokon élte ki szadista hajlamait.

A terhes rabokra kutyákat uszított, arra kényszerítette a foglyokat, hogy egymással fajtalankodjanak, vagy éppen megostoroztatta azt, aki nem tetszett neki.

Méreginjekciókat adott be azoknak a raboknak, akiknek megtetszett a tetoválásuk. Azokat leszedette a holttestekről, és megtartotta.

Ilse KochForrás: AFP/Usis-Dite/Leemage

A halottakat másra is felhasználta:

a fejekből papírnehezéket, az emberi bőrből lámpaburát, vagy könyvborítót készítetett.

A raboknak „Kegyelmes asszony"-nak kellett szólítaniuk. Az ámokfutása akkor ért véget, amikor férjét áthelyezték Majdanekbe, a nő pedig egyedül maradt a buchenwaldi koncentrációs táborban. Németország elfoglalása után életfogytiglanig tartó kényszermunkára ítélték, de Ilse 60 évesen felakasztotta magát.

 

Lefolyótisztítót fecskendezett áldozatába, majd szakadékba lökte

A 15 éves Judith Ann beleszeretett a nála 14 évvel idősebb, nős Alvin Neelley-be, akivel megszöktek, és lopásokból éltek. A férfi feleségül vette a fiatal lányt. Judith ezután fegyverrel kirabolt egy nőt, amiért elkapták, és négy hónapra javítóintézetbe zárták. Az őrök szerint a lány hideg és érzelemmentes volt, Judith pedig azt állította, hogy az intézetben megerőszakolták őt.

Judith Ann NeeleyForrás: Getty Images/Yvonne Hemsey

Amikor kiengedték, Judith és Alvin rálőtt a javítóintézet egyik dolgozójára, egy másik lakására pedig Molotov-koktélt dobtak.

Judith ezután újabb szörnyű dologra vette rá Alvint: 1982. szeptember 25-én elrabolták a 13 éves Lisa Ann Milicant. A lányt három napon át rendszeresen megerőszakolták és kínozták. Azután Judith lefolyótisztítót injekciózott a lány ereibe, lelőtte, és egy szakadékba lökte. Ezután felhívta a rendőrséget, és elhencegett a gyilkossággal. Majd pár nappal később elrabolták a 22 éves Janice Chatmant és a lány barátját, John Hancockot.

Judith a férfit meglőtte, a nőt pedig egy napig kínozták, és aztán lőtték le.

Végül a kegyetlen gyilkost John Hancock buktatta le, a férfi ugyanis túlélte a lövést. A rendőrök elkapták a párost, akik éppen a következő áldozatukat kínozták már. Alvint életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, Judith halálbüntetést kapott. Az ítéletét később életfogytiglani börtönre csökkentették.

 

A jégkrémes gyilkos

 A 38 éves Estibaliz Carranzát túl veszélyesnek tartották ahhoz, hogy női börtönben tartsák fogva, ezért a legkeményebb férfi raboknak fenntartott börtönbe szállították át tavaly.

A nő két férfit is meggyilkolt és feldarabolt, hogy aztán a jégkrémes boltja pincéjében elássa a maradványaikat.

A mexikói nő Németországban dolgozott bébiszitterként. Ott ismerkedett meg Holger Holzzal, akivel összeházasodtak, és Bécsbe költöztek. 2008-ban közvetlen közelről fejbe lőtte a számítógépe előtt dolgozó férjét.

Tettét később a bíróságon azzal magyarázta, hogy elváltak, de a férfi nem költözött ki a házból, sőt, még lusta és erőszakos is volt.

Estibaliz CarranzaForrás: AFP/Dieter Nagl


Két évvel később újra gyilkolt: áldozata az új barátja, a jégkrémkereskedő Manfred Hinterberger volt. A férfi állítólag megcsalta Carranzát, és amikor a nő számon kérte, Hinterberger annyira részeg volt, hogy elájult a veszekedés közben. A nő vele is ugyanúgy végzett, mint korábbi férjével.

Carranza mindezek után manikűröshöz ment, hogy rendbe hozassa a körmeit.
A holttestek nem kerültek elő, Carranza pedig egy harmadik férfival élt együtt, amikor 2011 júniusában a jégkrémbolt alagsorában vízvezeték-szerelők rábukkantak a meggyilkolt férfiak csontjaira. A nő Olaszországba szökött, de végül elfogták, a bíróság pedig életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a nőt 2012-ben. A büntetését az alsó-ausztriai Schwarzenau női börtönében kezdte meg, de a személyzet szerint túl veszélyes volt ott fogva tartani.

Ezekből a történetekből is kiderül, hogy azok a nők, akik meggyilkolnak valakit, nem szeretnek hozzáéri az áldozatukhoz. 

A nőkre elsősorban a féltékenységgel szembeni bosszúállás jellemző, ami nagyon gyakori. Egy gyilkosságnál a nők inkább távol maradnak az áldozatuktól. Például megmérgezik vagy lelövik, de nem mennek közel hozzá, nem érintkeznek vele.

- mondja a kriminálpszichológus, Bilkei Pál. 

A szakember szerint ez azért van, mert gyengébbnek érzik magukat a nők, és ezért távolságot akarnak tartani az áldozataiktól. 

„Nem akar semmiképpen sem közelebb menni hozzá. A bujkálás és az odafigyelés jellemzi őket"

- teszi hozzá a kriminálpszichológus. 

Mivel a nők között kevesebb tolvaj, betörő és gyilkos van, ezért különösen nagy médiafigyelmet kapnak azok az esetek, amelyekben nők az elkövetők.

Ha a bűnözést nézzük, akkor a férfiak több bűnt követnek el, a nőknél ez ritkább. Így ritkábbak azok is, amelyek testi sértéssel végződnek, míg ez a férfiaknál sajnos gyakoribb."
A fiatalkorú elkövetők körében egyre növekszik a nők száma, a cselekmények fajtája, jellege pedig egyre inkább hasonlít a férfiakéhoz. Bilkei Pál ezt azzal magyarázza, hogy a fiatal nők meg akarják mutatni társaiknak, hogy meg mernek csinálni törvénytelen dolgokat is.