Pokoli toronnyá változott egy vietnami felhőkarcoló

fire Horizontal The charred ruins of burnt motorcycles are seen at an apartment building after a fire broke out in Vietnam's southern commercial hub of Ho Chi Minh City early on March 23, 2018.
Thirteen people were killed and several injured when the fire
Itt volt a tűzfészek
Vágólapra másolva!
Legkevesebb 13 ember vesztette életét és 27-en sérültek meg péntekre virradóra Ho Si Minh-város egyik toronyházában keletkezett tűzben - jelentette a vietnami sajtó.
Vágólapra másolva!

"A legtöbb áldozat füstmérgezés miatt halt meg, de voltak olyanok is, akik magasan lévő ablakokból kiugorva vesztették életüket" - mondta egy névtelenséget kérő tűzoltósági tisztségviselő. Hozzáfűzte: a sérültek állapota stabil, s jelenleg mentőegységek fésülik át a toronyházat olyanok után, akik esetlegesen bent rekedhettek. Egyelőre nem világos, hogy vannak-e eltűntnek nyilvánított személyek.

Értesülések szerint a Carina Plaza nevű épületegyüttes alagsorában ütött ki a tűz eddig ismeretlen okok miatt, hamar lángba borítva az épületet, több száz lakost csapdába ejtve. A Vnexpress vietnami hírportál rendőrségi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az alagsorban lévő mélygarázsban robbanás történt.

Itt volt a tűzfészek Forrás: AFP

A helyszínre kiérkezett 200 tűzoltónak csak több mint egy óra alatt sikerült a lángokat eloltani. A hatóságok vizsgálatot indítottak.

A vietnami hírügynökség szerint a hat éve épült három toronyházból álló épületegyüttesben 736 lakás van. Ho Si Minh-város, az egykori Saigon, több mint nyolcmillió lakosával a délkelet-ázsiai ország legnagyobb városának, s kereskedelmi központjának számít.