A puszta érintésétől világítanak a villanykörték - videó

2018.04.04. 14:06

Egy indiai tinédzser azt állítja puszta érintésével fényt ad a villanykörtéknek. A csodagyerekként elhíresült fiú videóban is bizonyítja képességét. A felvétel bejárta a világot.

Abu Thahir akkor fedezte fel különleges képességét, amikor villanyszerelő édesapja hazahozott egy villanykörtét a munkából - írja a Mirror. A fiút csodagyereknek tartják hazájában.

Azt nem tudni, van-e bármilyen a trükk a videóban.

Egy szakértő szerint a jelenség a magas sókoncentrációval magyarázható. Tudományos szaklapok a múltban azt állították, hogy az emberi test folyamatosan, minden pillanatban energiát termel, amely egyenértékű egy 100 wattos izzóéval.

A fiú a videón egy újratölthető LED izzót tesz különböző pontokra a testén, és így világít a körte.

Az apa visszaemlékezett arra az estére, mikor hazahozta a körtét. A fia kezébe adta, hogy tegye egy biztonságos helyre, és amint fia megfogta, világítani kezdett,. Először azt hitte valami átverésről van szó, majd fogta a körtét, és odatette fia testének más részeire, és ott is felvillant az izzó.

Az apa azt mondja fia isteni ajándékot kapott, ezért elfogadta Abu képességét. Egy szakértő a The Week nevű hírportálnak azt mondta, hogy a magas sókoncentráció az oka a jelenségnek. 

Hozzátette, hogy akik gyakran izzadnak, azoknak több a só a szervezetében. A szakértő szerint akiknek a sótartalom szintje szokatlanul magas, azok képesek az elektromosság ilyen színtű továbbítására.

Joshy K Kuriakose szerint a sótartalom növeli a bőr vezetőképességét, így lehet, hogy a fiú körtéknek fényt ad.