Az iskolai lövöldöző az áldozatok családjainak adná örökségét

Vágólapra másolva!
Február 14-én Nicolas Cruz 17 diákot lőtt agyon a floridai Parkland város középiskolájában. Most ügyvédjén keresztül úgy nyilatkozott, hogy nem csekély összegű örökségét egy olyan szervezetnek adományozná, amelyik a lövöldözés áldozatainak családjait támogatja.
Vágólapra másolva!

Nicolas Cruzt magatartási problémái miatt eltávolították a Marjory Stoneman Douglas Középiskolából. Február 14-én megérkezett egykori iskolája épületéhez, füstgránátokat dobott el és beindította a tűzjelzőt. A bent lévő diákok azt hitték, hogy valóban tűz van és elkezdték elhagyni az iskolát. Nicolas Cruz a kilépőkre gyakorlatilag kényelmesen célba lőtt AR-15-ös félautomata fegyverével, amit legálisan vásárolt.

17 embert ölt meg, majd minden akadály nélkül elsétált a helyszínről.

Egy órával később fogták el, nem tanúsított ellenállást. A lövöldöző ámokfutók általában öngyilkosok lesznek, ritka eset, hogy élve kerülnek rendőrkézre.

Nicolas Cruz a bíróságon Forrás: AFP

A 19 éves Nicolas Cruz örökbe fogadott gyerek, nevelőanyja tavaly novemberben halt meg. Cruz 800 ezer dollárnyi örökségéhez 22 éves korában fog hozzáférni. A merénylet óta nem nyilatkozott. A New York Post tudósítása szerint most ügyvédjén keresztül annyit közölt, hogy

teljes örökségét az áldozatok családjainak szánja,

hogy ez milyen formában kerül majd kifizetésére, arról egyelőre nem szólnak a hírek.