Csoda Kaliforniában: a sofőr túlélte a durva balesetet

Vágólapra másolva!
Egy 30 éves férfi egy kanyarban kisodródva, a szalagkorlátot áttörve ötven méter magas szikláról zuhant egyenesen a Csendes-óceánba. Nemcsak, hogy túlélte a balesetet, de sikerült kiszabadulnia a teljesen összezúzódott furgonjából és a parti sziklákon ülve várta, hogy a tűzoltók kimentsék.
Vágólapra másolva!

Veszélyes hely Észak-Kaliforniában, San Franciscótól nem messze az 1-es számú autópálya a Devils's Slide („az ördög csúszdája") nevű partrész közelében található szakasza. A Csendes-óceán háborgó hullámai ostromolják a meredek sziklákat, ezek között kanyarog az út. A hatóságok nem győzik figyelmeztetni az autósokat, hogy legyenek óvatosak ezen a helyen.

A furgonból csak ez a roncs maradt a vízben Forrás: Kaliforniai Autópálya-rendőrség

A szerencsés sofőr maga sem érti, hogyan történt a baleset: nem volt módosult tudatállapotban és nem is aludt el a kormánynál. Talán az áll majd a hivatalos jelentésben, hogy „nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett". A furgon vezetőjének legnagyobb csodálkozására egyszer csak a jármű a levegőben repült és ötven méteres zuhanás után a Csendes-óceán hullámai közé csapódott.

A sofőr egy tűzoltó segítségével, de saját lábán jött fel a meredek sziklafalon Forrás: Kaliforniai Autópálya-rendőrség

A mentéshez érkező tűzoltók elképedve vették észre, hogy egy ember üldögél közvetlenül a víz szélénél. A sofőr nemcsak, hogy túlélte a zuhanást, de sikerült kijutnia a furgon roncsai közül, sőt saját erejéből kikecmergett a vízből és egy sziklán megkapaszkodva várta, hogy kimentsék. Egy tűzoltó segítségével ugyan, de saját lábán jutott fel az autópályájára. Kórházba szállították, de életveszélyes sérülése nincsen. Vu Williams, a Kaliforniai Autópálya-rendőrség szóvivője azt mondta a San Francisco Chronicle-nek, hogy egészen hihetetlen, ami történt.