Németek tüntettek a migránsok által elkövetett erőszak ellen Bécsben

2018.04.15. 11:53

Az illegális migráció és a migránsok által elkövetett erőszakos bűncselekmények ellen tüntettek szombaton Bécsben. - írja a Híradó.hu. A megmozdulást a német Kandel mindenhol ott van (Kandel ist überall) elnevezésű mozgalom tagjai szervezték. Ismert, a német kisvárosban rendszeresek a tüntetések, miután egy afgán illegális bevándorló karácsony után egy drogériában leszúrta ex-barátnőjét, Miát. A mozgalom tagjai először tüntettek Németországon kívül: az osztrák fővárosban áldozatok arcképeivel üzentek az európai politikai elitnek.

A nők védelmét és az illegális bevándorlók kitoloncolását követelték a Kandel mindenhol ott van (Kandel ist überall) elnevezésű mozgalom tagjai Bécsben. – írja a Híradó.hu. Korábban megírtuk, rendszeresek a tüntetések a németországi Kandelben, miután egy afgán illegális bevándorló karácsony után egy drogériában leszúrta ex-barátnőjét, Miát. Legutóbb Orbán Viktor magyar miniszterelnök nevét skandálták a résztvevők, mintegy reménybeli megmentőként. A német kezdeményezés szervezői arra szeretnék felhívni a politikai döntéshozók figyelmét, hogy a tömeges bevándorlással érintett országokban mindennapos a nők és a gyerekek elleni erőszak.

A Rajna-vidék-Pfalz tartománybeli kisvárosban szerveződött mozgalom tagjai először lépték át Németország határát, és szerveztek demonstrációt az osztrák fővárosban.

A migránsok által elkövetett erőszak ellen tüntettek Bécsben isForrás: EPA/FRANZISKA KRAUFMANN

Bécsben áldozatok arcképével demonstráltak

Maria, Mia, Ebba – az áldozatok arcképét állították ki egymás mellett Bécsben a demonstráció szervezői; ezeket a lányokat illegális bevándorlók gyilkolták meg Németországban, illetve Svédországban. Az osztrák fővárosban is sok gondot okoznak a migránsok, nemrég egy háromtagú családra támadt rá egy afgán bevándorló, de az iskolákban is gyakoriak az incidensek.

Az unokám is érintett, első osztályos, az osztályban 26 gyerekből csak hárman vannak osztrákok, a többi mind külföldi. Nem beszélnek németül, és terrorizálják az osztrákokat. Az unokámat két napja halálosan megfenyegették – nyilatkozta egy nagymama az M1-nek. Azért jöttünk, mert Németországban egyre rosszabb a helyzet, a migránsok miatt esténként nem merünk kimenni az utcára, ellepték a parkokat. 750 kilométerről, Karlsruhéból jöttünk, hogy végre felébresszük az embereket – mondta egy másik német nő.

Romlott a bűnözési statisztika Németországban

Meg kell állítani az erőszak-hullámot – fogalmazott Christina Baum, szervező.

A hivatalos adatok szerint a tömeges bevándorlás kezdete óta nagymértékben romlott a bűnözési statisztika Németországban; 2015 óta az elkövetők 40 százaléka migrációs hátterű.

Baum felhívta a figyelmet arra is, hogy egyre több iskolában többségbe kerültek a migrációs hátterű gyerekek, így fennáll a veszélye annak, hogy a németek vagy az osztrákok elvesztik a hazájukat.

A Bécsben szervezett tüntetésen néhány százan vettek részt. Kandelban egyre többen mennek ki az utcára; az első demonstráción néhány százan voltak, a második helyi megmozduláson viszont már csaknem ötezren követelték a közbiztonság helyreállítását.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK