Nyolcvanezer migráns torlódott fel Magyarország határaitól délre

Kovács Zoltán; Bakondi György
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.
Vágólapra másolva!
Majdnem nyolcvanezer migráns várja a Balkánon, hogy bejuthasson az Európai Unió területére Magyarországon keresztül. Az illegális bevándorlók azért juthattak el Görögországba, mert már nem működik megfelelően a török határvédelem. Közben hazánkat még mindig arra akarják kényszeríteni, hogy fogadja el a kötelező betelepítési kvótákat.
Vágólapra másolva!

Egyre több migráns érkezik Görögországba Törökország felől a zöldhatáron – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, Bakondi György az M1 Híradójában.

Bakondi György, miniszterelnöki főtanácsadó Forrás: MTI/Marjai János

A török parti őrség csak az elmúlt 24 órában, több mint 200 illegális migránst fogott el.

Bakondi szerint

A főtanácsadó azt is mondta, hogy

az unió nem tanult a 2015-ös eseményekből, és ahelyett, hogy megerősítette volna a külső határait, továbbra is a befogadást erőlteti.

„Mind a mai napig azon mesterkedik, azon töpreng és azon dolgozik, hogy egyrészt hogyan tudná rákényszeríteni például Magyarországot arra, hogy álljon be a sorba és fogadjon be migránsokat, másrészről pedig arra, hogy hogyan lehetne még ebben a parlamenti ciklusban egy visszafordíthatatlan folyamatot elindítva az új bevándorlási rendszert elfogadni" – tette hozzá Bakondi György.