Szijjártó: Az uniós jelentés hazugságok gyűjteménye

Szijjártó Péter
Genf, 2018. február 26. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának tavaszi ülésszakán a genfi ENSZ-palotában 2018. február 26-án. MTI Fotó: KKM
Vágólapra másolva!
A magyar kormány nem fogadja el a hazugságoktól hemzsegő Sargentini-jelentést, a magyar emberek egyértelmű felhatalmazása mellett a kormány továbbra is kitart amellett, hogy az ország határait meg kell védeni, és nem teszi Magyarországot bevándorlóországgá - mondta Szijjártó Péter az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának Magyarországról készülő jelentésének brüsszeli vitáján. A külgazdasági- és külügyminiszter közölte, hogy a Magyarországot bíráló uniós képviselők nem dönthetnek az ország sorsáról. A Soros György által ihletett Sargentini-jelentés célja, hogy elinduljon az uniós alapszerződés hetes cikkelye szerinti eljárás Magyarország ellen. Jól látszik, hogy a bevándorláspárti tőzsdespekuláns továbbra sem tud beletörődni a magyar választás végeredményébe. 
Vágólapra másolva!

Ez egy nagyon okos és kedves döntés volt, hogy hozzászólhatok ehhez vitához, ha már Magyarországról van szó – mondta Szijjártó Péter. A külgazdasági- és külügyminiszter közölte, az április 8-i magyar parlamenti választáson számos külső befolyásolási kísérlet történt. A fő cél az volt, hogy a magyar kormány pozícióját gyengítsék, és az ellenzéket segítsék – mondta a politikus.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter: A maygar emberek világos döntést hoztak Forrás: MTI/Kkm

Világos döntés: nem leszünk bevándorlóország

Mindennek ellenére a választáson rekordközeli részvétel volt, a Fidesz a szavaztok több mint 49 százalékát kapta, és 330 ezerrel több voksot kapott, mint az összes parlamentbe jutott ellenzéki párt. A magyar emberek elmondták a véleményüket és kijelölték az irányt. Szijjártó felszólította a képviselőket, hogy ne kérdőjelezzék meg, és ne minősítsék az egyértelmű népakaratot.

A magyar emberek hozhatnak döntést a magyar emberek jövőjéről, míg Önök nem – mondta Szijjjártó.

A magyar emberek választhatták a bevándorláspárti erőket és a bevándorlásellenes kormánypártokat. Világos döntés született, így Magyarország nem lesz bevándorlóország. Szijjártó Péter elmondta,

a kíméletlen vita a migrációról fenn fog maradni,

de a kormány ki fog tartani amellett, hogy kizárólag a magyar emberek dönthetnek arról, hogy ki jöhet be az országba. Meg fogjuk védeni a határokat és nem fogadjuk el a kötelező kvótát. nem fogadjuk el, hogy a multikulturális társadalom értékesebb, mint egy homogén társadalom – sorolta a miniszter.

Szijjártó: Meg fogjuk védeni a határokat és nem fogadjuk el a kötelező kvótát Forrás: MTI/Kkm

Szijjjártó: Ez egy hazugsággyűjtemény

Szijjártó elmondta, ez a jelentés minősített hazugságok gyűjteménye. Ez egy koncepciós eljárás dokumentumának is elmenne.

A legnézetebb országos tévécsatorna a legkritikusabb a kormánnyal szemben.

Szijjártó közölte, hazugság, hogy elnyomják a civil szervezeteket. 65 ezer civil szervezet működik, de csak azok panaszkodnak, akik nyíltan a kormány elleni szavazásra buzdítottak. Az utóbbiak nagyon jelentős támogatásban részesültek külföldről – mondta a miniszter. Miért félnek bevallani ezek a szervezetek, hogy honnan kaptak pénzt? – tette fel a kérdést Szijjártó.

A külügyminiszter a lehető leghatározottabban visszautasította a jelentés azon részét, hogy Magyarországon antiszemitizmus lenne.

Míg több nyugat-európai országban az utcán támadnak zsidókra, addig mostanra a legvirágzóbb zsidó közösség Magyarországon él. Mindezt Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök is elismerte. Szijjártó szerint teljesen egyértelműek a jelentés mögötti mozgatórugók. Nem fogjuk hagyni, hogy Önök a Soros-tervet végrehajtsák – zárta felszólalását Szijjártó Péter.

Lengyelország mellénk állt

Judith Sargentini, az Európai Parlament (EP) állampolgári jogi bizottságának zöldpárti képviselője, a Magyarország elleni jelentés elkészítője azt mondta, hogy ők csak átadják a jelentésüket az Európai Tanácsnak. Szerinte a korábbi tervezetet aktualizálni kell, mert hamarosan elfogadásra kerül a Stop Soros törvény. A Soros György érdekkörébe tartozó jelentéstevő szerint meg kell indítani a hetes cikkely elleni eljárást Magyarország ellen, mert rendszerszerűen sérülnek az uniós szerződés szerint alapjogok az országban.

Marek Jurek, a Jog és Igazságosság EP-képviselője kijelentette, hogy a jelentés egyértelműen részrehajló.

Vannak olyanok, akik nem szeretik a szívük mélyén Magyarországot, és ez meghatározó a jelentés mögötti motivációkban –

tette hozzá. A politikus szerint, míg a korábbi szocialista kormányt senki nem bírálta a romák integrációja miatt, addig a mostani magyar kormányt ilyen vádakkal illetik, miközben óriási előrelépés történt ezen a területen.

Soros György diktálta a Sargentini-jelentést Forrás: --

Bőszen védték Sorost

A vita során Soros György uniós kreatúrái semmilyen értelmes érvek nem mutattak be, helyette Sargentinit dicsérték, hogy milyen kiváló anyagot készített.

A balliberális felszólalók gyakorlatilag abban versenyeztek, hogy ki tudja a legjobban megvédeni az amerikai tőzsdespekuláns érdekeit.

Megállapíthatjuk, nagyon szépen felmondták a leckét.