A balos új-zélandi kormány képzett szexmunkás migránsokat vár

2018.04.26. 10:53

Új-Zélandon a letelepedési kérelem igénylésénél nemsokára azt is figyelembe fogják venni, ha valaki képzett szexmunkás. A csendes-óceáni országban 2003 óta legális a prostitúció.

Számos fejlett államban kizsákmányolják az oda minden órán bejutni akaró migránsokat, sok esetben prostitúcióra kényszerítik, vagy szervdonornak használják őket. Hivatalosan természetesen egyik ország hatóságai sem ismerik el ezeket a tényeket – írja a 888.hu.

Új-Zéland legnagyobb városa, AucklandForrás: Shutterstock

A munkáspárti vezetésű Új-Zélandon ezt már teljesen nyíltan csinálják. Olyannyira, hogy a tervek szerint a prostitúciót hamarosan már a bevándorláshoz kötelezően kitöltendő vízumkérelmi formanyomtatványokon is feltüntetik a letelepedés egyik lehetséges céljaként.

Azok a migránsok, akik prostituáltként akarnak elhelyezkedni az egzotikus országban, nemsokára a bevándorlási kérelmükön is megnevezhetik a szexiparban megszerzett képzettségük és tapasztalatuk mértékét, mint a letelepedésüket lehetővé tevő szaktudást.

Az 5. képzettségi szintet elérő, és így a letelepedésre sikerrel pályázó migránsoknak általánosságban rendelkezniük kell a megfelelő elismert szakmai képesítésekkel vagy legalább az adott iparágban szerzett hároméves szakmai tapasztalattal.

Az, hogy ez a szexiparban pontosan mit fog jelenteni, egyelőre még nem világos.Ugyanakkor az új-zélandi bevándorlási hivatal szerint

sikeresen csak azok a migránsok pályázhatnak a letelepedésre, akiknek van valamilyen, a jövőbeli biztos alkalmazásra vonatkozó ígéretet tartalmazó meghívólevele.

Új-Zélandon ez lehetséges a szexipari munkásoknak is, mivel 2003 óta legális a prostitúció.