Többmilliós segélyt kapott a migráns, aki titokban hazaköltözött

Vágólapra másolva!
Egy trükkös migráns arra használta fel a 16 millió forint értékű svéd segélyt, hogy visszaköltözzön hazájába, és ott jól éljen – írja svéd sajtóértesülésekre hivatkozva a 888.hu. Egyre több hasonló eset derült ki az utóbbi időben.
Vágólapra másolva!

A svéd sajtó beszámolója szerint a helyi hatóságok – és így már a rendőrség is – eljárást indítottak egy 40 éves iraki nő ellen, aki a megalapozott gyanú szerint előre megfontolt módon, kifejezetten jelentős mértékű anyagi haszon jogosulatlan megszerzése érdekében szándékosan megtévesztette a svéd államot, amely így a csaló nőnek több éven át évente 4 millió forintnak megfelelő összeget folyósított szociális segélyként – írja a 888.hu.

A portál kiemeli, hogy

az iraki migráns 2013 és 2017 között összesen 521 037 svéd korona (50 ezer euró), azaz 16 millió forintnyi segélyt kapott a svéd államtól. De járt neki szülési támogatás, illetve a gyerekek neveléshez anyagi támogatás is.

Önök szerint mire költötte a kapott pénzt az iraki nő? Természetesen nem a svéd társadalomba való beilleszkedésére, hanem sokkal inkább az iraki társadalomban való felhőtlen életvitelre.

A 888.hu hozzáteszi, hogy jelen állás szerint ugyanis nem lehet kizárni még azt sem, hogy az egyes személyek – más néven, vagy ugyanazzal a személyazonossággal – nem igényeltek-e és kaptak is meg más uniós államban is ellátást.