Körözést adott ki a német rendőrség a gyilkos iráni migráns ellen

Vágólapra másolva!
Előre kitervelt emberölés miatt nyilvános körözést adott ki a németországi Düsseldorf rendőrkapitánysága kedden az iráni férfi ellen, aki hétfő hajnalban halálra késelt egy német nőt.
Vágólapra másolva!

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi főváros rendőrkapitányságának és ügyészségének közös közleménye szerint a 44 éves Ali Akbar Shahghalehet egy olyan, Düsseldorfban hétfőn közterületen történt késes támadásnak az elkövetésével gyanúsítják, amelyről beszámolt számos helyi és országos médium, például a Westdeutscher Rundfunk (WDR) regionális közszolgálati médiatársaság.

Az áldozat egy 36 éves, egyedülálló nő.

Ismerte feltételezett gyilkosát, aki a lakása közelében dolgozott egy kisboltban, Düsseldorf Bilk nevű városrészében. A nyomozás első megállapításai szerint baráti viszonyban voltak, erre utal például, hogy a férfi a közelmúltban a hőségben szerzett neki egy ventilátort. A német sajtó már azzal mentegeti a gyilkost, hogy 50 százalékos értelmi fogyatékossággal él, arra azonban nincs válasz, hogy ha ez így is van, miért nem állt megfelelő kezelés alatt, ha pedig kezelték, hogy követhette el a gyilkosságot.

A migráns hétfő kora reggel a nyílt utcán hátulról rárontott a nőre, késsel többször megszúrta.

A nőt kórházba vitték, de már nem tudták megmenteni az életét. A támadó elmenekült a helyszínről. Egy járókelő és egy biciklis utánaindult, őket késsel megfenyegette, majd elfutott, azóta nem látták, és a rendőrség nem jutott a nyomára.

A rendőrség a fényképes körözés tájékoztatójában kiemelte, hogy nem szabad a férfi feltartóztatásával próbálkozni, mert előfordulhat, hogy még nála van a kés, és azonnal riasztani kell a rendőrséget, ha valaki meglátja.

A férfi iráni állampolgár, 2001 óta él Németországban, és 2010 óta menekült jogállásban van.