Algériát is elérte a kolera

Cholera Epidemic In Algeria Algeria CHOLERA EPIDEMIC International News MEDICINE AND HEALTH Algiers Hospital of Boufarik august social issue HOSPITAL CAR vehicle motor vehicle BUILDING STREET HOUSE CITY family car compact car sedan
Hospital of Boufarik wilaya of Blida Far from the Algerian capital about 30 km, it has 41Cas confirmed of cholera epidemic, Algeria on August 26, 2018 (Photo by Billal Bensalem/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Algériában is szedi az áldozatait a kolera, de a kormány szerint a hatóságok teljesen ellenőrzés alatt tartják a helyzetet.
Vágólapra másolva!

Muhtár Hasbellúi, Algéria egészségügyi minisztere hétfőn elmondta, hogy

egyben elutasította a szakszervezetek követelését, hogy a betegség miatt halasszák el a tanév szeptember 5-i kezdetét.

Eddig két ember halt meg, és 49-en betegedtek meg.

Hasbellúi egy vasárnapi kórházi látogatás után azt bizonygatta, hogy a betegség terjedését napokon belül megfékezik.

Eddig két halottról tudni Forrás: NurPhoto/Billal Bensalem/NurPhoto/Billal Bensalem

Számos afrikai ország küzd kolerajárvánnyal, a többi között Zambia, Uganda, Malawi, Dél-Szudán és Nigéria is. Az ENSZ és a Globális Oltóanyag- és Oltási Szövetség (GAVI) szerint a valaha szervezetett legnagyobb koleraellenes oltási kampány folyik Afrikában, a tervek szerint kétmillió embert oltanak be. Mindemellett az ENSZ Gyermekalapja augusztus elején figyelmeztetett, hogy

újabb kolerajárvány törhet ki Jemenben.

A kolera olyan súlyos kiszáradást okoz, amely folyadékpótlás nélkül pár órán belül halálos lehet. A baktérium a megfertőzött emberek ürülékével, hányásával és az ezzel szennyezett vízzel terjed, és a folyadék révén gyümölcsökön, zöldségeken is megtelepszik.